Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ <ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ> ΘΕΡΜΗ


Εκατό χρόνια από τη γέννηση του

«Γιάννης Ρίτσος»


ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

Διάρκεια Έκθεσης από 5 μέχρι 13 ΜΑΪΟΥ 2010

Εγκαίνια Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 - Ώρα 19.00


Διοργάνωση :
Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης
 Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης

Έκθεση-αφιέρωμα στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη από τις 5 μέχρι τις 13 Μαΐου 2010, το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης , συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Η Δημιουργία κινητής έκθεσης-αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, που συνοδεύει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Εκθέσεις στα Σχολεία» και εξακολουθεί να περιοδεύει στη χώρα μας και στο εξωτερικό και μετά το 2009.
Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι να δώσει κίνητρο σε πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, βιβλιοπωλεία, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες και λέσχες ανάγνωσης να οργανώσουν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό φιλοξενώντας την έκθεση.
Η έκθεση αποτελείται από 16 ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα. Την έκθεση επιμελήθηκε η Χρύσα Προκοπάκη ενώ το σχεδιασμό της ο Σταύρος Κούλας.
Η διοργάνωση της έκθεσης πραγματοποιείται με τη συνεργασία της δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης, το ΕΚΕΒΙ και το 2ο Γενικό Λύκειο Θέρμης.

ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 05/05/2010


ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ



ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ



ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ


Πληροφορίες:

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης

2310 463423.


Δεν υπάρχουν σχόλια: