Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΟΜΙΛΙΑ DR. ΣΙΜΟΥ ΠΑΛΛΙΔΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10/2010

ΩΡΑ 18:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ –ΟΜΙΛΙΑ


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
DR. ΣΙΜΟΣ ΠΑΛΛΙΔΗΣ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
(ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ


Το βιβλίο αυτό καλύπτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σχετικά με τη διατροφή ενός παιδιού από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Γίνεται αναφορά στη χρησιμότητα, την επικινδυνότητα και την θρεπτική αξία συστατικών που περιέχονται σε ένα μεγάλο φάσμα τροφών και παρουσιάζονται πίνακες ενδεικτικοί του τρόπου χορήγησης των διαφόρων γευμάτων, οι οποίοι ακολουθούνται από επιλεγμένες συνταγές.





Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται κυρίως στην εκτεταμένη αναφορά που γίνεται με σαφήνεια και γλαφυρότητα σε θέματα όπως η άρνηση του παιδιού να φάει ορισμένα φαγητά ή να κάτσει στο τραπέζι, η συμπεριφορά των γονιών απέναντι σε ένα δύστροπο παιδί και γενικότερα η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που έχουν σχέση με το φαγητό. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται υπεύθυνα και επιστημονικά ένα βασικό μέρος της σύγχρονης παιδιατρικής, έτσι ώστε να τεθούν σωστές βάσεις για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.


Το γεγονός ότι ο συγγραφέας είναι γιατρός πολυγραφότατος, με πολυετή εμπειρία στην παιδιατρική και την παιδοκαρδιολογία, καθιστά το βιβλίο αυτό αξιόπιστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: