Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ........

ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ........


Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Βιβλίου, μέλη στις Λέσχες Ανάγνωσης,


Με τη σκέψη ότι μια στοχευμένη θεματολογία θα βοηθούσε να επεξεργαστούμε σε βάθος κοινωνικά προβλήματα που μας απασχολούν, σκεφτήκαμε πως το θέμα των πάσης φύσεως εξαρτήσεων προσφέρεται για να ασχοληθούμε διεξοδικά με ένα ευρύ φάσμα συναφών θεμάτων, όπως είναι η εφηβεία , οι σχέσεις στην οικογένεια, ο γονεϊκός ρόλος, η επικοινωνία, οι παραβατικές συμπεριφορές, το κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον και ενδεχομένως άλλα σχετικά που σας απασχολούν.

Ο στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τις Ομάδες Ανάγνωσης να επιλέξουν από ένα κατάλογο θεμάτων το βιβλία που θα διαβάσουν και θα συζητήσουν, και ακολούθως να οργανωθεί μία συγκέντρωση όλων των Λεσχών, για να αναλυθούν διεξοδικά και να δοθούν απαντήσεις μέσα από μια επιστημονική προσέγγιση. Για το σκοπό αυτό θα παρευρεθούν και θα συντονίσουν τη συνάντηση συνεργάτες ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, στα πλαίσια των δράσεων του οποίου γίνεται και η παρούσα πρόταση.

Αν θεωρήσετε ενδιαφέρουσα μια τέτοια προσέγγιση, θα προχωρήσουμε η κάθε ομάδα ανεξάρτητα μεν , αλλά με την προοπτική να βρεθούμε σε μια ορισμένη ημερομηνία με το αντίστοιχο υλικό μας για μια από κοινού συζήτηση.

Βάλια Μαχαίρα


Μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Θέρμης
και της Ομάδας Εθελοντριών της ΕΛΠΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: