Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΙΖΙΩΤΗ «Συμβολισμοί με επίκεντρο τη γυναίκα»


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Έκθεση Ζωγραφικής
ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΙΖΙΩΤΗ


«Συμβολισμοί με επίκεντρο τη γυναίκα»
 
Διάρκεια έκθεσης : Από 14 έως 25 Μαρτίου 2011
Εγκαίνια : Δευτέρα 14 Μαρτίου 

Η Στέλλα A. Χαβιαροπούλου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ζει στην Θεσσαλονίκη.

Πρώτος “δάσκαλός” της ο ζωγράφος, αγιογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Παλαιόπουλος.

Παρακολουθεί σαν έφηβη, ιστορία Ευρωπαϊκής Τέχνης στη Χ.Ε.Ν.Θ και μαθήματα σχεδίου, δίπλα στην ζωγράφο Χιονία Γιακουστίδου.

Μετά την αποφοίτησή της στο San Jose L.A. USA , ολοκληρώνει σπουδή σε τεχνικές και χρώματα, παρακολουθώντας ζωγράφους, αγιογράφους και σεμινάρια - μαθήματα σχετικά με τεχνικές, υλικά και σχολές.

Ζωγραφίζει, μελετά , ψάχνει , συγκρίνει , γράφει και παρουσιάζει έργα της αποζητώντας την κριτική και το διάλογο για βαθειά και λεπτά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο.

Aκολουθεί τις συμβουλές του αγαπημένου ζωγράφου Κώστα Λαχά και του καθηγητή της στο μάθημα των Εικαστικών, (στην Ανωτέρα Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης) Τζοβανάκη Γιάννη.

Ανήσυχη πάντα, δημιουργεί , αναζητώντας καλύτερες εκφράσεις εικαστικών μορφών. Η δουλειά της τις πιο πολλές φορές είναι ανθρωποκεντρική με κεντρικά θέματα τη γυναίκα όλων των ηλικιών .

Από το 2006 χρησιμοποιεί δικά της ποιήματα σαν έναυσμα για πίνακες ζωγραφικής , συνεργάζεται με τις Ερασμία και Μαρία Νούτσου που γράφουν, συνδυάζοντας την ποίηση με τη ζωγραφική .

Δουλεύει περισσότερο τα ακρυλικά , παστέλ , χρησιμοποιεί σπάτουλες, σφουγγάρια, και υλικά που ισορροπούν τα φυσικά με τα τεχνητά ( ηλεκτρ. υλικό, ψηφίδα, γυαλί, καλάι, αποξηραμένα λουλούδια και φυτά, άμμο).


Έχει παρουσιάσει διάφορες ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αμερική και την Ισπανία.

Δίδαξε σε τμήματα εικαστικών για παιδιά και ενήλικες σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και κατ ιδίαν σε φοιτητές και ενήλικες.


- Είναι, πτυχιούχος Κύκλου Γραμματείας DIDACTA,( άριστα,1979).

- Επί σειρά ετών Νηπιαγωγός (άριστα, 1981-2007)) και

- Πτυχιούχος Θεολόγος του ΑΠΘ (λιαν καλώς,1998)..

Γνωρίζει καλά την Ελληνική, Τουρκική και Αγγλική γλώσσα.

Από το καλοκαίρι του 2010 είναι επίσημο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τέχνης στις ΗΠΑ ( W.A.F- World Art Foundation, Irvine, California) συμμετέχει με έργα της από τον Οκτώβρη του 2010 (Santa Fe, Albuquerque, Las Vegas).

Eπίσης, είναι μέλος :

Art and Scince Club, Dr. Krishna), καλλιτεχνικού συλλόγου παγκόσμιας εμβέλειας που συνδέει τέχνη κι επιστήμη!

Hans Mertens On line Gallery, Holland.

Το 2010 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στην

GalleriaART i Disseny, PATRICIA MUNOZ , Βαρκελώνης, Καταλανίας, Ισπανία, κι αμέσως μετά στην Μαδρίτη.

Ακολουθεί παρουσίαση έργων της ( SHANGAI- CHINA,μέσω της ίδιας Γκαλερί, σε 150 Γκαλερί, Απρίλιος 2011).Δεν υπάρχουν σχόλια: