Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

"ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

"ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"


 
ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΜΑΪΟΥ 2011
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΡΜΗΣ
 
Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 19.30μ.μ στην Πλατεία Παραμάνα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μουσική εκδήλωση με την ορχήστρα σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Κου Κλουξ Σαξ (ΚUKLUXSAX) και τη συμμετοχή των Εικαστικών Τμημάτων του Π.Κ.Θ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σύμπραξη της Oρχήστρας Σαξοφώνων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης Κου Κλουξ Σαξ (που είχε και την πρωτοβουλία), των Εικαστικών Τμημάτων του Π.Κ.Θ , των Εικαστικών Τμημάτων του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου & του 4ου Νηπιαγωγείου Θέρμης.

Οι εικαστικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν μία εικαστική δράση στην οποία θα μπορεί να συμμετέχει και το κοινό. Θα ακολουθήσει η συναυλία.

Το θέμα της δράσης θα είναι «η μπουγάδα», όπου χαρτιά σε σχήμα ρούχων θα απλώνονται με μανταλάκια σε σχοινάκια σε όλη την έκταση της πλατείας.

Τα λερωμένα ρούχα θα έχουν ζωγραφισμένα πάνω τους σύμβολα αρνητικά (ραδιενέργεια, πυρκαγιά, κίνδυνος κλπ,), ενώ τα καθαρά ρούχα θα έχουν θετικά σύμβολα (ειρήνη, ανακύκλωση, υγεία, αγάπη κλπ). Ο κόσμος θα καλείται να αντικαταστήσει τα λερωμένα απλωμένα ρούχα με καθαρά, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιτόπου ζωγραφικής ρούχων. Τα «αποκαθηλωμένα» ρούχα, θα πετιούνται σε κάδους ανακύκλωσης.

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός πάνω στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης ολόκληρος, αλλά και η κινητοποίηση των πολιτών να ενεργήσουν, έστω και μέσα από μία συμβολική κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: