Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ "ΨΗΦΙΔΑΣ ΤΕΧΝΗ" /ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΖΗΣΗΣ

 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
ΕΚΘΕΣΗ
 
"ΨΗΦΙΔΑΣ ΤΕΧΝΗ"
 


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΖΗΣΗΣ


 
 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΖΗΣΗΣ


εικαστικός
Λαπίθων 3
τ.κ .54633  Θεσσαλονίκη
Τηλ.: (+30) 69 77 61 03 93 / (+30) 2310 22 14 63
 
Ο Φίλιππος Ζήσης γεννήθηκε το 1973 στην Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα ζει και εργάζεται.
Ζώντας τα παιδικά του χρόνια στο Αρδραμέρι, χωριό ορεινό του Νομού Θεσσαλονίκης, είχε έφεση στην καλλιτεχνία, αντλώντας την έμπνευσή του από τα βιώματά του κοντά στην φύση. Έτσι, από νεαρή ηλικία, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα υλικά, όπως ξύλο, πηλό, γυαλί, μέταλλο, και να δημιουργεί πρωτότυπες κατασκευές.


Με την τέχνη του ψηφιδωτού ασχολείται από το 1998. Το 2000 πήρε μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής και βιτρώ στο εργαστήριο εικαστικών τεχνών της Ταρσής Τζενανίδου. Από το 2006 άρχισε να συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, στις οποίες το έργο του τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού και των ειδικών, ενώ σχεδόν κάθε χρόνο δηλώνει το εικαστικό του «παρών» εκθέτοντας δουλειές του σε ατομικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα.




Αυτό που καθιστά μοναδικό το έργο του Φίλιππου είναι ότι κατά την διαδικασία παραγωγής των περίτεχνων καλλιτεχνημάτων του αξιοποιεί υλικά που με πολύ κόπο και αγάπη ο ίδιος συγκεντρώνει. Μάλιστα, φαίνεται, μολονότι σχεδόν αυτοδίδακτος, ότι διαθέτει καλή γνώση των κανόνων της εικαστικής δημιουργίας χάριν της οποίας βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση και προβληματισμό. Με ιδιαίτερη φαντασία επιτυγχάνει τον εμπνευσμένο συγκερασμό ετερόκλιτων υλικών όπως ξύλο, μέταλλο, μάρμαρο, γυαλί και πλακάκι, σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Άλλοτε αξιοποιεί θραύσματα ή αυτούσια φυσικά υλικά, στα οποία η φύση αποτύπωσε εικόνες, σχήματα και παραστάσεις, και άλλοτε απλά καθημερινά καταναλωτικά αντικείμενα, τα οποία, αφού τα πλαισιώσει κυρίως με ψηφίδες, τα αναπλάθει σε εμπνευσμένα καλλιτεχνικά δημιουργήματα, τα οποία όμως δεν υπολείπονται και χρηστικών ιδιοτήτων.
 
 
Ατομικές εκθέσεις
27 Αυγούστου- 2 Σεπτεμβρίου 2012:  Αίθουσα Λαογραφικού Μουσείου Αθύτου   στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων « Η Άφυτος της Αθύτου»
2012 Ιανουάριος:                   Καφέ-γκαλερί «Αrt Gallery Theater», πρώτο πάτωμα, Θεσσαλονίκη
2010 Ιανουάριος:                  Καφέ-γκαλερί «Ζώγια», Θεσσαλονίκη
2009 Ιούλιος:                                            Eκθεση «Νέοι Καλλιτέχνες» της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης, Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο), Θεσσαλονίκη
2009 Μάιος :                                      Καφέ «Μικρού Μήκους», Θεσσαλονίκη
2008 Αύγουστος :                                Πολυχώρος «Μοναστήρι του Καρόλου», Χανιά
2007 Σεπτέμβριος:                                      Έκθεση «Ταξιδεύοντας στην Τέχνη», αίθουσα τέχνης του Pallini Palace Hotel, Καλλιθέα Χαλκιδικής (στο πλαίσιο των “G-Hotels Culture Events”)
2007 Ιανουάριος :                                 Βασιλικό Θέατρο, Καφέ «Del Arte», Θεσσαλονίκη
2006 Νοέμβριος :                                 Καφέ «Μαστίχα», Θεσσαλονίκη
 
Ομαδικές Εκθέσεις
2006 Μάιος :                                      Έκθεση «Illusions», Γκαλερί «Αρμονία», Καστοριά
2010 Δεκέμβριος :                                Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» στο «Άσυλο του Παιδιού», Θεσσαλονίκη


 



 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: