Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ¨ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

 
 
"ΜΙΚΡΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

 



ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
ΩΡΑ 18:00Μ.Μ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
 



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με τις Αιμιλία Ροδοπούλου (Δασολόγο, Περιβαλλοντολόγο) και την Αμαλία Ευαγγελοπούλου(Καθηγήτρια Εικαστικών Π.Κ.Θ) διοργάνωσε ένα βιωματικό εργαστήριο ,κηπουρικής και εικαστικής έκφρασης των παιδιών και όχι μόνο.

 

 



'Όσον αφορά τη θεματολογία του εργαστηρίου  είχε να κάνει με:
  • διαλέγω λουλούδια για το καλοκαίρι (αναφορά κυριότερων εποχιακών λουλουδιών)
  • διαλέγω αρωματικά φυτά
  • μαθαίνω τα βασικά φυτά λαχανόκηπου (πώς είναι το φυτό που μας δίνει τις ντομάτες, τις πατάτες κτλ)
  • μαθαίνω να φυτεύω

 


Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν σε μία σύντομη παρουσίαση  από την κ. Αιμιλία Ροδοπούλου ,περίπου μισής ώρας, ώστε να μην κουραστούν ή βαρεθούν τα παιδιά και το θεωρήσουν "άλλο ένα μάθημα στην καθημερινότητά τους".

 
 
 
 
  • Μετά την παρουσίαση γίναμε όλοι «μικροί κηπουροί» και φυτέψαμε και υιοθετήσαμε τα παρτεράκια μπροστά απο τη βιβλιοθήκη με εποχιακά   λουλούδια.
  • Στην παραπάνω δράση έλαβε μέρος η Ε' Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Κ.Προκοπίου Παναγιώτη , που δεσμεύτηκαν να υιοθετήσουν και να περιποιούνται τα συγκεκριμένα φυτά ως οι «μικροί κηπουροί» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης.






















    •  

    •  
    • Οι μαθητές της τάξης της κ. Αμαλίας Ευαγγελοπούλου  μας παρουσίασαν τις εικαστικές τους ανησυχίες επηρεασμένοι από το μεγαλείο και τα χρώματα της φύσης και παράλληλα λειτούργησε και  υπαίθριο εικαστικό εργαστήριο.
    ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ
     
    ΤΟ ΠΡΙΝ
     













    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ













     
     
    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη Θέρμης θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στα παιδιά ,τους εκπαιδευτικούς και του γονείς της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης για την ενεργή συμμετοχή τους και υποστήριξη της εκδήλωσης "Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει"   δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι θεωρούν το χώρο της  Δημοτική Βιβλιοθήκης "προέκταση" της αυλής του σχολείου τους.
     
      ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
      Π.ΤΜ.Δ.Β.Π.Θ
     
      ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

       
       

       
      ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: