Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΑ "ΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΙΙ " ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


"ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ" 2
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
 
 


Με οδηγό το καταπληκτικό παιχνίδι "ΚΥΒΟΪΣΤΟΡΙΕΣ"-STORY CUBES του Rory και τα ¨μαγικά ζάρια", οι μικροί μας φίλοι δημιουργησαν την δική τους μαγευτική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και εκπλήξεις.
Η φαντασία των παρευρισκομένων για ακόμη μία φορά  ξεπέρασε κάθε λογικό όριο και να το αποτέλεσμα....
 






Η ΚΥΒΟΪΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΣ....
 
1)
 
Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ.....
 
Μια φορά κι επτά καιρούς στην  Μαύρη Χώρα που ζούσαν τα μαύρα κοράκια ζούσε ένας άνθρωπος που θύμωνε πάντα με τα κοράκια,γιατί έσπερνε κάθε χρόνο καλαμπόκι και τα κοράκια του τρώγανε.
Μια μέρα θύμωσε τόσο πολύ που αποφάσισε να βρεί ένα τρόπο για να απαλαγεί απο τα κοράκια.
Ψάχνοντας στην ντουλάπα του σπιτιού του βρήκε ένα παράξενο εξωγήινο όπλο και όταν έπεσε ο ήλιος ξεκίνησε για το χωράφι με τα καλαμπόκια με σκοπό να τα εξαφανίσει.
Την επόμενη μέρα χάρηκε τόσο πολύ που αφάνισε όλα τα κοράκια που έκανε μια μεγάλη γιορτή και απο το πολύ κρασί που ήπιε μέθυσε και έπεσε για ύπνο.Στον ύπνο του ονειρεύτηκε ότι ήτανε μεγάλος βασιλιάςκαι είχε ένα τεράστιο βασίλειο σαν εκατό σπίτια.Το άλλο πρωί που ξύπνησε είδε στην πόρτα του ένα τεράστιο δεινόσαυρο και κατά παράξενο τρόπο έγιναν φίλοι.
Μετά απο ένα μήνα ο δεινόσαυρος αρρώστησε και δυστυχώς πέθανε και ο φίλος μας έμεινε μόνος του.
Μια μέρα όπως καθότανε στην αυλή του σπιτιού του είδε δίπλα σε μια γλάστρα του κήπου του ένα μικρό μαύρο κοράκι,αφού το πλησίασε  άπλωσε το χέρι του και το χαίδεψε και έπειτα το πήρε και το έβαλε να καθήσει στο χέρι του.
Απο εκείνη τη μέρα ο γεωργός μεγάλωνε το κοράκι σαν παιδί του γεμάτο αγάπη και θαλπωρή  και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
 
 
2)
 
Ο COWBOY
 
Μια φορά  στη δύση  στη δύση του Ηλίου ήταν ένα Cowboy που η μαμά του τον μάλωνε συνέχεια γιατί έτρωγε πολλά γλυκά.Μια μέρα αποφάσισε να πάρει ένα υποβρύχιο και να πάει στη Ηawai . Εκεί συνάντησε ένα πειρατή και τον απήγαγε.Έτσι όπως ταξίδευαν ένα τεράστιο κύμα τους πέταξε σ΄ένα παράξενο νησί.Ξαφνικά πετάχτηκε ένα διαστημόπλοιο  με εξωγηίνους και κλέψανε τον Cowboy απο τον πειρατή. Το διαστημόπλοιο κατευθυνόταν προς τον Γαλάζιο πλανήτη και τότε μια δυνατή μπόρα το έριξε παλι κάτω στη γή και απο τη πρόσκρουση σώθηκε μόνο ο φίλος μας.βρήκε ένα κυάλι ανέβηκε σ΄ένα λόφο και είδε πως εκεί  υπήρχε μία πόλη.
Ο Ήλιος  βγήκε όπότε ήρθε μια καινούργια μέρα και ο φίλος μας βρέθηκε πάλι δίπλα στη μαμά του να τον μαλώνει γιατί τρώει πολλά γλυκά.
 
ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 ΗΛΕΚΤΡΑ  ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΓΩΝΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ
 
 

 













 
          ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  2013  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
 
 
                       


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ            



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: