Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ/ΚΛΙΓΚΑΤΣΗ ΜΑΙΡΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


 ΚΥΚΛΟΣ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

 
 
 
 
 
 
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

   Κλιγκάτση Μαίρη

 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ



 ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 12:00-14:00
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

 

 


 
 
 
'Όταν ως Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης  βγάζεις μία ανακοίνωση για ένα τρίωρο αναγνωριστικό σεμινάριο δημιουργικής γραφής, και θέτεις ως ανώτατο όριο συμμετοχής τα 15 δεκαπέντε άτομα  και οι εγγραφές σου ξεπερνάνε τα 30 άτομα,  ταυτόχρονα ορίζεις και ως μέρα διεξαγωγής  το Σάββατο μία ημέρα που πολλοί θα προτιμούσαν να την αφιερώσουν σε ψώνια και ξεκούραση και όχι για την πνευματική τους καλλιέργεια ,και μετά από ένα εξαντλητικό  και δημιουργικό τρίωρο της πρώτης συνάντησης που θα μπορούσε να είναι και η τελευταία  η επιθυμία  και η επιμονή των συμμετεχόντων για την συνέχιση των  συναντήσεων  δημιουργικής γραφής   είναι μεγάλη,  αισθανόμαστε  σίγουροι ότι η προσπάθεια μας  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το οφείλουμε στις εκπαιδευτικές δεξιότητες της εισηγήτριας και την θετική διάθεση προς εξερεύνηση των πνευματικών τους δυνατοτήτων από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σεμινάριο.



Να σημειώσουμε ότι στην πρώτη τους αυτή συνάντηση είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και μία νέα δημιουργό  την Κατερίνα Χανδρινού που πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο ποιημάτων με τίτλο "Συμπαθές Αγρίμι"απο τις εκδόσεις Ενδυμίων.


 


 Η κ. Μαίρη Κλιγκάτση εισηγήτρια του σεμιναρίου με  το μαγικό πνευματικό της φίλτρο και την μεταδοτικότητα της, έδωσε ερεθίσματα στην δημιουργικότητα των  συμμετεχόντων και για να ικανοποιήσει την  διάθεση  τους για πνευματική καλλιέργεια και αναζήτηση  , όρισαν από κοινού ένα κύκλο δέκα μελλοντικών συναντήσεων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης

.


Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης

Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής

Εισηγήσεις: Μαίρη Κλιγκάτση

Νοέμβριος 2014 - Μάρτιος 2015

Ώρα Διεξαγωγής: Σάββατα, 12:00 - 14:00 (δύο συναντήσεις κάθε μήνα)
 
2η Εισήγηση: 6 Δεκεμβρίου 2014

Η Αρχή της ιστορίας / Ασκήσεις / Εισαγωγή στην Αφηγηματολογία

3η Εισήγηση: 20 Δεκεμβρίου 2014

Ασκήσεις / Αφηγηματολογίας Συνέχεια / Το Διήγημα ως Θραύσμα και Σύμπαν
 
4η Εισήγηση: 10 Ιανουαρίου 2015

Γλώσσα, Μορφή, Περιεχόμενο, Έκτυπο Ύφος / Ασκήσεις
 
5η Εισήγηση: 24 Ιανουαρίου 2015

Show, don’t tell / Ο Υπαινιγμός στη Λογοτεχνία

6η Εισήγηση: 7 Φεβρουαρίου 2015
  Ασκήσεις / Ρομαντισμός

7η Εισήγηση: 21 Φεβρουαρίου 2015
 
Ασκήσεις / Ρεαλισμός
 

8η Εισήγηση: 7 Μαρτίου 2015

Ασκήσεις / Μοντερνισμός
9η Εισήγηση: 21 Μαρτίου 2015 (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης)
 
Ανακεφαλαίωση

10η Εισήγηση: 28 Μαρτίου 2015

Σχολιασμός Τελικών Παραδοτέων *

 
[Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ενδέχεται να
τροποποιηθεί κατόπιν συνεννόησης]
 

 




 

 









Μαίρη Κλιγκάτση

Η Μαίρη Κλιγκάτση είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης και τελειόφοιτος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ειδίκευσης Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα φοιτεί στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημιού Αθηνών. Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 ήταν υπεύθυνη έκδοσης και αρχισυνταξίας της διαδικτυακής πολιτιστικής πλατφόρμας ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine (www.duendemagazine.gr), ενώ από τον Ιούλιο του 2014 αναπτύσσει ως Co-Founder την ψηφιακή και καινοτόμο πολυδραστική πλατφόρμα Litart (www.litart.gr). Έχει δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα και κριτικές σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά, έχει συμμετάσχει στη συλλογή διηγημάτων Crisis: 10+1 Ιστορίες για την Ελληνική Κρίση, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν το χειμώνα του 2012,  ενώ το πρώτο της βιβλίο ποιητικής πρόζας αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015. Πειραματίζεται λογοτεχνικά αναζητώντας τον κοινό τόπο μεταξύ λογοτεχνίας και υπολοίπων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ παράλληλα μελετά τη διάσταση που αποκτά η λογοτεχνία ενταγμένη στις μικροδομές των social media. Σχετικό της κείμενο δημοσιεύτηκε στα πρακτικά του πρώτου συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2013 υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής και του Κολλεγίου Αθηνών.

 
 
 
 
 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: