Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ & ΒΙΤΡΩ/ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΛΙΖΑ-ΤΑΒΟΥΡΑΡΗΣ ΣΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ- ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
 & ΒΙΤΡΩ


ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΛΙΖΑ- ΤΑΒΟΥΡΑΡΗΣ ΣΑΚΗΣ
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
02-13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015


 

 

 



Έργα από την Λίζα Ερμείδου, που αναπαριστούν πρόσωπα εμπνευσμένα από τη φύση, με εκφράσεις κρυφές και αμφιλεγόμενες. Συναισθήματα, πόθοι κι επιθυμίες,  κρυμμένα πίσω από ανδρικά και γυναικεία προσωπεία, αποκαλύπτονται σε κορμούς δέντρων. Κορμιά που συναντιούνται, πλησιάζουν, απομακρύνονται, αγκαλιάζονται και μάχονται!...Τίποτε άλλο, παρά μόνο σχέσεις…

Οι μάσκες συνδυάζουν τεχνητά και φυσικά υλικά και είναι φτιαγμένες με την τεχνική « papier mache» και τα σχέδια από μελάνη και ξηροπαστέλ.



 



Στην έκθεση συμμετέχει ο Σάκης Ταβουλάρης με έργα βιτρώ.



 



 ΕΡΜΕΙΔΟΥ ΛΙΖΑ


   Η Λίζα Ερμείδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη του 1974. Μεγάλωσε και ζει στη Θέρμη. Εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία από το 2005 ως σήμερα.

   Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και παρακολούθησε μαθήματα κατασκευής μάσκας στο εργαστήριο του Prof. Agostino Dessi κατά τη διαμονή της στην Ιταλία και την εξάμηνη φοίτησή της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

 

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ ΣΑΚΗΣ
 
     Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβρη του 1961. Μεγάλωσα και ζω στους Ταγαράδες. Εργάζομαι ως δάσκαλος στο Δ.Σ. Ν. Ρυσίου.

     Παρακολούθησα μαθήματα Βιτρώ τη διετία 2009-10  και 2010-11 στο Κέντρο Πολιτισμού Ταγαράδων.  Η δασκάλα μας, η κ. Βαρβάρα  Ζουρνά μας μύησε στα μυστικά ενός είδους τέχνης όλο μυστήριο και αναπάντεχων εκπλήξεων. Κάθε έργο τέχνης είναι ο συμβολισμός της ομορφιάς εκείνης που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Το φως διακοσμείται, διαπερνά τις οπαλίνες και το σκοτάδι μετουσιώνεται σε χρώματα.

   Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στην τέχνη του Βιτρώ. Μοναδικά χειροποίητα  γυαλιά, ξεχωριστός συνδυασμός χρωμάτων, υπομονή, πάθος  και αγάπη σε μια μοναδική μυσταγωγία δίνουν μορφή στο χρόνο και οι  καθρέφτες και  οι λάμπες Tifannys γίνονται έργα τέχνης.

   Θεώρησα τιμή μου την  πρόσκληση, της Λίζας της Ερμείδου, να συμμετέχω στην έκθεσή της, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα με τα έργα μου να καθρεφτιστούν οι ανθρώπινες σχέσεις και να φωτιστούν τα συναισθήματα που γεννούν πόθους και επιθυμίες.

 




 
 

 







 











 
























 








 












 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ
 
 
 ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ
 



















 

 







 
 





 





























 

Δεν υπάρχουν σχόλια: