Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ/2015
 


 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 
ΣΩΤΗΡΗ ΣΑΡΚΑΒΑΖΗ
 
¨ΣΤΗ ΣΚΙΑ & ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ "
"ΠΡΌΣΩΠΑ & ΕΠΟΧΕΣ"
 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
 
 


 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 
ΚΛΙΓΚΑΤΣΗ ΜΑΙΡΗ



¨Όταν η μουσική συναντά την ποίηση...
και μία συγγραφέας με την ομάδα δημιουργικής γραφής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης και τους πολίτες με ποιητικές ανησυχίες, αποφασίζουν να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της ποιητικής δημιουργίας  έχοντας ως οδηγό τη μουσική έκφραση ενός νέου καλλιτέχνη ,τότε δεν χωρά αμφιβολία ότι κάτι καλό συμβαίνει και λειτουργεί ως πυξίδα του προσωπικού δρόμου του καθενός από τους συμμετέχοντες στην αναζήτηση   ....
"για τον πηγαιμό της δικής τους Ιθάκης."   
 
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης διοργάνωσε μια σειρά δράσεων, που έλαβαν χώρα με στόχο να αναδείξουν τη θέση της ποίησης σε μια δύσκολη ιστορική συγκυρία και ταυτόχρονα να τιμήσουν τους αφανείς και φανερούς δημιουργούς της.

Από τις 18:00 έως και τις 20:00, άνθρωποι και ποιήματα συναντήθηκαν και συνδιαλέχθηκαν , αναδεικνύοντας τη θέση του Λόγου στη σύγχρονη πραγματικότητα, αλλά και την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού των σχέσεων μεταξύ ετερόκλητων φορέων και πεδίων.


Ακούστηκαν  ηχογραφημένα αποσπάσματα παλαιότερων και σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, ενώ ακολούθησε συζήτηση για την αναγκαιότητα ένταξης ή μη της ποίησης σε εορτασμούς και παγκόσμια ημερολόγια. Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε  με την παρουσίαση του Σωτήρη Σαρκαβάζη και των μελοποιημένων ποιημάτων του.


 

 
 
 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει η ομάδα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης.
 
 
ΚΛΙΓΚΑΤΣΗ ΜΑΙΡΗ 
 
Η Μαίρη Κλιγκάτση γεννήθηκε στη Φλώρινα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το 2011 ίδρυσε το πολιτιστικό διαδικτυακό περιοδικό ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine και το 2014 την πολυδραστική πλατφόρμα λογοτεχνίας litart.gr. Τον Μάιο του 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο ποιητικής πρόζας, ενώ ακολουθεί η δοκιμιακή της εργασία στο έργο του Ν.Γ.Πεντζίκη. Συντονίζει το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης από το Νοέμβριο του 2014.
 

 
 
 
 
 ΣΑΡΚΑΒΑΖΗΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ
 
 Ο Σωτήρης Σαρκαβάζης είναι συνθέτης, στιχουργός & ερμηνευτής που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.Οι πρώτες μουσικές επιρροές ήταν λαϊκά ακούσματα από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ξεκίνησε μαθαίνοντας κιθάρα στα 14 του χρόνια, ενώ στα 16 του δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με όνομα “Twilight”, με το οποίο & ξεκίνησε τις πρώτες εμφανίσεις του.
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ :
“Μάσκες”
1995 “Μασκες”
1996 “Ολα περνούν και φεύγουν”
Προσωπικά albums
2008 “Σκηνή Θεάτρου”
2010 “ <Summer visions with flamenco>
2012 “Διάφανες Ψυχές”
“Διάφανες Ψυχές”
(2012 FM RECORDS)
 < Άστεγος>2014,
 <Cabaret>2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 





 



 


 
 
 

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: