Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
 
 "ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΑΣΠΑΛΑΘΟ" 


ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΣΟΦΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2015


ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
 ΘΕΡΜΗΣ

 Οι φίλοι της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης και τα μέλη από τις Λέσχες Ανάγνωσης  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναπτύξουν διάλογο με τη συγγραφέα  βραβευμένων βιβλίων Σόφη Θεοδωρίδου.
Για το έργο της Σόφης Θεοδωρίδου μίλησε ο συγγραφέας Νίκος Αρναούτης.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ & ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΠΥΡΑΜΙΣ"


Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα του 1939, η Κασσιανή κρυφοκοιτάζει πίσω απ’ την κουρτίνα της κάμαράς της το άγνωστο παλικάρι που σιγοπίνει τον καφέ του στην αυλή των γειτόνων τους, δίχως να υποψιάζεται ότι είναι ο άντρας που θα σφραγίσει τη ζωή της. Η δεκαπεντάχρονη κοπέλα ασφυκτιά στην επαρχία, στη σκιά του αυστηρού ιεροκήρυκα πατέρα της. Ο δεκαοχτάχρονος Λυκούργος, απ’ την άλλη, οραματίζεται το μέλλον του στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.
Τους δυο νέους θα ενώσει ένα εφηβικό φιλί και μια βάρβαρη τιμωρία. Θα τους χωρίσουν οι δικές του επιλογές κι η Ιστορία. Στα χρόνια που τους περιμένουν η Κασσιανή θα υποχρεωθεί να επωμιστεί βάρη που δεν της έπρεπαν.
Αντιμέτωπη μ’ ένα κράτος εχθρικό και μια κοινωνία ματωμένη, θα αισθανθεί συχνά ότι σταυρώνεται για λάθη εκείνου κι ότι το στεφάνι που κάποτε της φόρεσε είναι φτιαγμένο απ’ τον αγκαθωτό ασπάλαθο, που χρησιμοποιούν στον τόπο της για φράχτη ή για προσάναμμα. Στο κλειστοφοβικό σύμπαν του νέου κόσμου της θ’ αναγκαστεί ν’ απαρνηθεί ακόμη κι αυτή τη γυναικεία της υπόσταση, μέχρι τη μέρα που θα διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Μια επαρχιακή πόλη απ’ τη μεταξική Ελλάδα μέχρι τη μετεμφυλιακή της δεκαετίας του ’50. Ένα ζευγάρι παρασυρμένο απ’ τις μπόρες των καιρών. Ένα στεφάνι φτιαγμένο από ασπάλαθο.

 
ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
 
Η Σόφη Θεοδωρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' ένα μικρό χωριό της Αλμωπίας, μιας μικρής επαρχίας του Νομού Πέλλας. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη κι εγκαταστάθηκε κατόπιν στην περιοχή καταγωγής της, όπου διαμένει μέχρι σήμερα με την οικογένειά της. Αγαπημένες της ασχολίες είναι το διάβασμα, η ζωγραφική και εδώ και λίγο καιρό το γράψιμο. Είναι παντρεμένη και έχει δυο γιους.
  
 


 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: