Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ/FUTURE LIBRARY 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΙΟΜΙΑΣ 2015
 
 
 
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ......ΕΙΝΑΙ TΟ ΑΤΕΛΙΕ
ΤΩΝ
"ΜΕΓΑΛΩΝ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
 
 
 
 
 
 
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
 
 
 
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
 ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
 
 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 15 -22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
 
 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
 ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΝΤΟΡΑ
 
 
 

                                   

 


  .


Το μάθημα των εικαστικών διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα στο γυμνάσιο και δύο σαν μάθημα επιλογής στην Α' λυκείου. Σ'αυτές τις λίγες ώρες και χωρίς δυστυχώς την ύπαρξη εργαστηρίου, τα παιδιά δημιούργησαν έργα ζωγραφικής και μας προτρέπουν να διαπιστώσουμε  μόνοι μας , βλέποντας την έκθεση, την εκφραστική τους δύναμη, την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα.


Το μάθημα δυστυχώς δεν διδάσκεται στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου (ούτε καν σαν μάθημα επιλογής), όπου πιστεύω ότι λόγω της ηλικίας αλλά και της πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας θα θαυμάζαμε ακόμα καλύτερα έργα από τα παιδιά.

Φέτος η έκθεση μέσα στο πνεύμα της καλοκαιρινής εκστρατείας  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης Θέρμης εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη....συμβάλει με τα έργα των παιδιών και την φιλοξενία τους στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης ,  να κάνουν φανερό το γεγονός ότι η τέχνη στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη για την συναισθηματική και ψυχική ολοκλήρωση της προσωπικότητας των εφήβων. Τα μαθήματα τέχνης στην εκπαίδευση ενθαρρύνουν τα παιδιά να δημιουργούν, να εκφράζονται, να προβληματίζονται, να κοινωνικοποιούνται, προετοιμάζει τελικά αυριανούς πολίτες ολοκληρωμένους, με ελεύθερη σκέψη.

 


“Η τέχνη είναι σαν το γέλιο και το κλάμα: δεν μας είναι απαραίτητα για να ζήσουμε. Μας είναι όμως απαραίτητα για να ζήσουμε σαν άνθρωποι.”


 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


 



















 












 
 

 

 

 

 
 

 
 
 
 
 

 
 
 

 

 
 
 
 
 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: