Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΕΔΏ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ...ΕΙΝΑΙ ENA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ/FUTURE 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
 ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΙΟΜΙΑΣ 2015
 
 
 
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ......ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ 
 
 
 
 
 
 

 
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
 
 
  Εμψυχώτρια 
 

 ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ
 
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ -ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΣ


 

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα εργαστήριο μουσικών παραμυθιών!!!

Για μία εβδομάδα μετατρέψαμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε ένα χώρο μουσικής δημιουργίας & έκφρασης. Μικροί και μεγάλοι μουσικοί  και όχι μόνο ,συνεργάστηκαν, εμπνευστήκαν ιδέες που ζυμώθηκαν και επεξεργάστηκαν   από όλους  προσθέτοντας ο καθένας ξεχωριστά το δικό του συγγραφικό αποτύπωμα που με την βοήθεια της εμψυχώτριας του εργαστηρίου  κ.Εύας Ιεροπούλου και σε συνδυασμό με την μουσική επένδυση  δημιουργήσαμε το δικό μας μουσικό παραμύθι με πρωταγωνίστρια την Donna-Madonna -Primadonna  , την Καγκελάριο Angela Merkel & το Μικρό μας Puma ,στοιχεία παρμένα από την δημοσιότητα και επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. 
To αποτέλεσμα μοναδικό .Σύντομα κοντά σας στα βιβλιοπωλεία & στην Μεγάλη Οθόνη!!!

Chris/Sax
 
Η μουσική κάνει τον κόσμο μαγικό!!!
Η μουσική δεν είναι μάθημα. Δεν είναι μόνο μελέτη, προσπάθεια, αποτέλεσμα. Η μουσική είναι η ομορφιά της ζωής, η ομορφιά του να μοιράζεσαι, να συνεργάζεσαι, να συγκινείσαι, να παίρνεις, να χαρίζεις, να δημιουργείς.
Εγώ και ο ρυθμός

Πειραματίζομαι με τα κρουστά, ακολουθώ το ρυθμό, δημιουργώ δικούς μου ρυθμούς, παίζω με τους άλλους, με ακούν και τους ακούω, με προσέχουν και τους προσέχω. Κι έτσι γινόμαστε μια μεγάλη μουσική παρέα.
Ματιές στα παραμύθια

Τι είναι καλύτερο από ένα παραμύθι; Ένα μουσικό παραμύθι, ή αλλιώς, ένα παραμύθι με μουσική. Ένα παραμύθι που το στολίζουμε με ήχους, τραγούδια, κίνηση και χορό.
Μουσική και κίνηση

Όταν ακούω μουσική δεν μπορώ ν' αντισταθώ, θέλω να σηκωθώ, να κινηθώ, να ακολουθήσω το ρυθμό, να ενωθώ με τους φίλους μου και να γίνουμε ένα ορμητικό ποτάμι!!!
ΕΔΏ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ...ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑΣ!!!

Μια ομάδα δέκα ταλαντούχων μικρών μουσικών σε πέντε 2ωρες  συναντήσεις, στο εξαιρετικά φιλόξενο, όμορφο και άνετο περιβάλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Θέρμης, μας απέδειξαν ότι οι “μικροί” είναι ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα.

 Δημιούργησαν από το μηδέν μια ιστορία, την έντυσαν με μουσική, διάλεξαν ρόλους, έφτιαξαν διαλόγους, έκαναν πρόβες και παρουσίασαν την ιστορία τους. Μια ιστορία με πολύ χιούμορ φαντασία, ήχους και νότες!

Για όλα τα παραπάνω τα παιδιά δε χρειάστηκαν από μένα παρά ελάχιστες οδηγίες ή κάποια μικρή βοήθεια όταν κάτι δεν προχωρούσε καλά. Χρειάστηκαν όμως πολύ ο ένας τη βοήθεια του άλλου, κυρίως στο μουσικό επίπεδο, κι αυτό ήταν που τους έδεσε τόσο ως ομάδα και τους έκανε, σχεδόν από την αρχή της δράσης μας, να καταφέρουν να λειτουργούν συλλογικά και να δημιουργήσουν τόσο ωραίο και χαλαρό κλίμα δουλειάς, που η συνεργασία μαζί τους να είναι σκέτη απόλαυση!!!

 

                                                                   Εύα Ιεροπούλου
                                                     φιλόλογος-μουσικός-συγγραφέας
 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ-
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ-SYNTHERMIA PLUS+
BE-ΑRΤIVE





























































 



 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: