Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

¨ΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ!!!

 

Ένα Πάντα στα Σχολεία του Δήμου Θέρμης
 
Για μια καλύτερη ζωή!

Διήμερο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το WWF Ελλάς

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ) και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και την ενεργή συμμετοχή των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων και των εκπαιδευτικών η κ.Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς, συνεργάστηκε με τα σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στο δίκτυο της «Καλύτερης Ζωής» σε ένα «πράσινο» διήμερο γνώσης και δράσης.
Η «Καλύτερη Ζωή» είναι το πρόγραμμα του WWF που στοχεύει στη μείωση του οικολογικού μας του οικολογικού μας αποτυπώματος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας μέσα από δράσεις απλές, που αλλάζουν την καθημερινή μας ζωή. Στο διαδικτυακό κόμβο http://kalyterizoi.gr ο κάθε πολίτης και το κάθε σχολείο μπορεί να εγγραφεί, να ενημερώνεται και να αναλαμβάνει δράση για τις στοχευμένες εκστρατείες που οργανώνει η «Καλύτερη Ζωή».

 
 
Τα σχολεία του Δήμου Θέρμης που αποτελούν ήδη μέρος του δικτύου, επισκέφθηκε αυτό το διήμερο η κ.Σβορώνου, για να εμπνεύσει μαθητές και εκπαιδευτικούς, τους ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και κυρίως για να ξεκινήσουν μαζί δράσεις για «Πράσινη Πόλη, Κατανάλωση, Ενέργεια και Διατροφή» θεματικές ενότητες που βοηθούν μικρούς και μεγάλους να καταλάβουν το νόημα και τις αξίες της «Καλύτερης Ζωής».

Εργαστήρια με τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκαν  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης αφού η βιβλιοθήκη είναι πλέον ο κόμβος και ο πυρήνας σύνδεσης ανάμεσα στην Καλύτερη Ζωή και τα σχολεία στον Δήμο. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η κ.Σβορώνου παρουσίασε υλικό, βιβλία και τεχνογνωσία που μπορεί να αξιοποιηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό. Γιατί η «Καλύτερη Ζωή» σημαίνει ζω οικονομικά, οικολογικά και συμμετοχικά!
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η κ.Σβορώνου, συγγραφέας επίσης παιδικής λογοτεχνίας, αξιοποίησε τις τεχνικές της δημιουργικής γραφής και της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων για το περιβάλλον. Τέλος, σύστησε το βιβλίο της Για να μην τρως ό,τι σου σερβίρουν, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, για τη διατροφή και την πράσινη πόλη αντίστοιχα, ως εκπαιδευτικά εργαλεία.


 
Διοργάνωση:
 
 Δ.Ε.Π.Π.ΑΘ│
 
Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης │
 
Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς │ 
















































 
 
 















































































 
















































































































































 


1














 




 















































 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: