Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ"/ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ/ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ»





ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
ΒΕΤΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ΤΡΙΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ



ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Π.Π.ΠΑ.Θ



ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

ΤΣΑΜΑΣΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ,ΣΥΝΔΙΚΑ ΕΛΕΝΗ

ΠΙΑΝΟ-ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ





Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης τιμώντας όπως κάθε χρόνο τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργάνωσε  εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Μιχαηλίδου «Ιζαντόρα Ντακ»,
Ενός βιβλίου που περνάει πολλά μηνύματα στα παιδιά και στους μεγάλους και έχει να κάνει με την διαφορετικότητα του καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, που με την συνδρομή  και την συνεργασία των τμημάτων χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ «ζώντανέψαμε» το παραμύθι μας, και με την μαγική συνταγή της πρωτότυπης μουσικής ΄σύνθεσης από τον συνθέτη Κανάρη Κεραμάρη και την καταπληκτική φωνητική ερμηνεία από την Λυρική Σοπράνο Μαρία Σκανδαλίδου,   μεταφερθήκαμε όλοι μαζί στον μαγικό κόσμο του χορού ,της μουσικής και   κινητικής έκφρασης.
 Μια περιπέτεια αυτογνωσίας και αυτοαποδοχής που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο  με την συνεργασία των τμημάτων πολιτισμού της  Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και  την μαγεία της μουσικής και της αφήγησης.



Η Ιζαντόρα προσπάθησε κάτι να πει, αλλά οι λέξεις δεν έβγαιναν από το στόμα της. Έγειρε το κεφάλι της μπροστά, τέντωσε τα πόδια, ανοιγόκλεισε τις φτερούγες της και πριν το πάρει είδηση άρχισε να χορεύει. Δίπλωνε το σώμα της, περιστρεφόταν όλο ένταση, ισορροπούσε στο ένα πόδι και ξεδίπλωνε έτσι τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής της"

Μια μικρόσωμη πάπια, που ζει στη Λίμνη των Κύκνων, ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα κι ας είναι η τελευταία στην τάξη. Όταν ο δάσκαλος της ο κύριος Κουντεπιέ την διώχνει από το μάθημα, η Ιζαντόρα περιπλανάται απελπισμένη, μέχρι σιγά-σιγά να πιστέψει στον εαυτό της και ν' ανακαλύψει τον δικό της, μοναδικό χορό. Κύκνοι, πάπιες, γλάροι, κότσυφες και αηδόνια μας αφηγούνται μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας, όπου το μπαλέτο και ο μοντέρνος χορός έχουν την τιμητική τους.

       ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


































 





























 





      

Δεν υπάρχουν σχόλια: