Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

"Τα σημεία πάνω στο χάρτη"/#KE2017gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
 &
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε 2017

"ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ"
Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017
 
 "Τα σημεία πάνω στο χάρτη"
 

 
Το υπόμνημα του αγαπημένου μας
 φανταστικού
ή
πραγματικού χάρτη.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
 
"ΕΣΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ"
 
 
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
&
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ«NOESIS
 
 
 
 


ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ &ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ«NOESIS”/ ΩΡΑ:18:30-20:30
Τα σημεία πάνω στο χάρτη.

Στον πιο κατάλληλο χώρο ,ανάμεσα σε πλανήτες και ,αστέρια, μιλήσαμε στα παιδιά για τους διαφορετικούς τύπους Χαρτών που υπάρχουν και έπειτα δημιουργήσαμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγματικού χάρτη του" Νου ".


 
 
 

 Στο τέλος  μέσα από ένα γραφιστικό παιχνίδι αποτυπώσαμε και ανακαλύψαμε τους αστεροειδείς  στο σύμπαν και όλοι μαζί   μεταφερθήκαμε στο Green Infopoint του Noesis,  για να αναδείξουμε  μαζί με τα παιδιά τα κόκκινα και πράσινα σημεία του Πλανήτη.
 Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το ΝΟΗΣΙΣ δημιούργησε το Green Infopoint, που λειτουργεί στο φουαγιέ του κτιρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά ζητήματα.

 
 


Στο «πράσινο» αυτό περίπτερο, μέσα από ένα διαδραστικό χάρτη της Γης, οι επισκέπτες ενημερώνονται για σημαντικά οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας, καθώς και για τα θετικά βήματα που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Σε οκτώ ψηφιακούς μετρητές απεικονίζονται σε πραγματικό χρόνο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το περιβάλλον, δίνοντας στον επισκέπτη μια ρεαλιστική και πλήρη εικόνα για τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων δράσεων στον πλανήτη μας.

 
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΥΜΟΣ»,
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ,ΑΔΑΜΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ,


 


 

 


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: