Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

"Ζωγραφική με σταγόνες": "Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ"/#ΚΕ2017gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Κ.Π ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
 
 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
 &
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε 2017

"ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ"
Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017
 
"Ζωγραφική με σταγόνες":
 
 

 
 "Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ"
 


 
ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Κ.Π.ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
(ΠΑΡΚΟ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ)
 
ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ:
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ,ΤΣΑΚΑΛΗ ΑΓΑΠΗ

 

Σήμερα μιλήσαμε για το έργο  και την τεχνοτροπία του Αμερικανού Ζωγράφου Τζάκσον Πόλλοκ,,  και με την πολύτιμη βοήθεια και τις ειδικές γνώσεις από την εικαστικό  Θεοτοκάτου Θάλεια, μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε τo δικό μας μοναδικό ομαδικό  έργο  βασισμένοι στην τεχνική του "Ντριπινγκ"Τζάκσον Πόλλοκ-Ζωγράφος
Ο Τζάκσον Πόλλοκ ήταν Αμερικανός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Αποτελεί έναν από τους μείζονες αλλά και δημοφιλέστερους ζωγράφους της Αμερικής.

Σύζυγος: Λη Κράσνερ (νύμφ. 1945–1956)

 

Η τεχνική ντρίπινγκ


Κατά την τεχνική αυτή ο Πόλλοκ τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά και έσταζε με χαοτικό τρόπο τη μπογιά πάνω του. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ζωγράφου, τα δημιουργήματά του αποκτούσαν φράκταλ δομή και θεωρείται σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθούν από μιμητές, καθώς αντανακλούν την ιδιαίτερη εσωτερική δομή του Πόλλοκ. Ο βαθμός πολυπλοκότητας μάλιστα των έργων του, που εμφανίζουν αυτή την ιδιαίτερη συμμετρία κλίμακας, μετράται με τη φράκταλ διάσταση (κατόπιν επεξεργασίας με υπολογιστή) η οποία αυξάνει συνεχώς από κάθε έργο του στο επόμενο, αντικατοπτρίζοντας την ίδια την εξέλιξη του καλλιτέχνη.
 

 
 
 
 
 


 
Δεν υπάρχουν σχόλια: