Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

WWF Ελλάς«Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης»ΔΗΜΟΤΙΚΗ 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

«Υγιή  Παιδιά, Υγιής Πλανήτης», 


ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣΗ ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ WWF ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 
ΣΤΗΝ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ 

 09-10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μεγάλη προσέλευση απο πλήθος κόσμου και ενδιαφέρον απο τις σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής, κατα την διάρκεια λειτουργίας της Κινητής ¨Εκθεσης του WWF με θέμα την διατροφή ,που φιλοξενήθηκε  το διήμερο 09-10 Οκτωβρίου 2017 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης Θέρμης.Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!
9 και 10 Οκτωβρίου, το WWF Ελλάς έκανε στάση στη Θέρμη, στο ταξίδι του στον μαγικό κόσμο μιας διατροφής καλύτερης για εμάς και τον πλανήτη. Μια έκθεση με 6 διαδραστικά περίπτερα  περίμενε τους επισκέπτες για να απαντήσει σε ερωτήματα που ίσως να μην τα είχαν σκεφτεί ποτέ. Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη; Μπορούμε όντως να τρώμε κολιό τον Αύγουστο; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι;
Από τα τέλη του 2015 η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης είναι ο πυρήνας ενημέρωσης και υλοποίησης  στη Β. Ελλάδα του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό WWF Ελλάς    και τις κατά τόπου σχολικές μονάδες.

Ο δήμος Θέρμης  έναν από τους πρώτους σταθμούς της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς και το διήμερο 9 & 10 Οκτωβρίου, από τις 17:00 ως τις 21:00, οι επισκέπτες της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Θέρμης είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 6 διαδραστικά περίπτερα  και να ενημερωθούν γύρω από τη διατροφή και την άμεση σχέση της με το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις και με την εθελοντική προσφορά απο το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης που μαζί με τους υπέυθυνους εκπαιδευτές του WWF, παιδιά και ενήλικες έμαθαν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η έκθεση στο Δήμο Θέρμης, πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πινακοθήκη Θέρμης.
Όπως σημείωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη Προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή: «Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής, διασκεδάζοντας. Μέσα από τις επισκέψεις μας σε 20 πόλεις, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την τοπική κοινωνία, να μάθουμε από τα παιδιά και να μοιραστούμε πολύτιμες γνώσεις μαζί τους γύρω από την προστασία του πλανήτη και την υγεία όλων. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από το πιάτο μας και τις επιλογές μας.»Το μύνημα

Μέσα από τη νέα εκστρατεία «Υγιή  Παιδιά, Υγιής Πλανήτης», το WWF Ελλάς προσκαλεί παιδιά και ενήλικες ανά την Ελλάδα να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της βιώσιμης διατροφής. Η εκστρατεία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, μεγάλος δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής του το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μία πρωτότυπη κινητή έκθεση με θέμα την παιδική διατροφή θα ταξιδέψει σε 20 ελληνικές πόλεις για να υποδεχτεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό με βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες γύρω από τη διατροφή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr
Λίγα λόγια για το WWF Ελλάς:


Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων, και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WWF Ελλάς, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.wwf.gr/


ε
Δεν υπάρχουν σχόλια: