Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης τον μήνα Φεβρουάριο είχαμε...θέμα! : "Οι ΄Μάσκες!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε/2018

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θέρμης τον μήνα Φεβρουάριο  είχαμε...θέμα!:


"Οι Μάσκες"
"Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα "!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Κ.Π. του Δήμου Θέρμης, ως ιδρυτικά μέλη του Δ.Ε.Β της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και σε συνεργασία με τις κατα τόπους σχολικές μονάδες,   συμμετέχουν ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο"Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα "!
.Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με υποστηρικτικό υλικό σε  κάθε βιβλιοθήκη του ΔΕΒ που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις .γύρω από ένα κοινό θέμα.
 Το θέμα του Φεβρουαρίου πρότεινε  τέσσερις συναντήσεις για τις μάσκες, καθώς συμβάδιζε και με την περίοδο του καρναβαλιού. Eξερευνήσαμε τις μάσκες σε διάφορους πολιτισμούς, όπου η λειτουργία τους συνδέεται με τη μαγεία, τη δύναμη και την εξουσία, το χορό και την ψυχαγωγία. Κάθε συνάντηση είχε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος  γνώρισαν τα παιδιά τις παραδόσεις, τους μύθους, τη συμβολική σημασία της μάσκας στον πολιτισμό που εξετάζαμε και στο δεύτερο μέρος  κατασκευάσαμε μάσκες από διάφορα υλικά κυρίως ανακύκλωσης.


ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018  "ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ"


  1η συνάντηση: Οι πρωτόγονες μάσκες
2η συνάντηση: Οι μάσκες στην αρχαία Ελλάδα
3η συνάντηση: Οι μάσκες – καλλιτεχνικές δημιουργίες.
4η συνάντηση: Οι βενετσιάνικες μάσκες
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
Βαγιωνάς Χρήστος,Ταρακτσή Αντιγόνη ,
Κωνσταντινίδου Ευα, Τμήμα Παίδων -Εικαστικών Τμημάτων Δ.Ε. Π.Π.Α.ΘΔεν υπάρχουν σχόλια: