Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018 / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Πού πήγε ο Παππούς; /Μιχαηλίδου Στέλλα /Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Πού πήγε ο Παππούς; 


ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ





ΤΡΙΤΗ  27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ






ΣΥΜΜΕΤΕIΧAΝ :
ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Γ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ



Με τον δικό τους μοναδικό  ξεχωριστό τρόπο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄Τάξης  , μας μίλησαν   για το ευαίσθητο συναίσθημα της απώλειας και με την πολύτιμη βοήθεια από την συγγραφέα , μας  έδειξαν ότι τίποτα δεν χάνεται και όσο το θυμόμαστε θα υπάρχει για πάντα.


Ένα βιβλίο σχεδιασμένο με φροντίδα που απαντάει με τρυφερά και καθησυχαστικά λόγια σε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Η υπέροχη ολοζώντανη εικονογράφηση συμπληρώνει το κείμενο προσδίδοντας αισιοδοξία και ανακούφιση.


Το νέο βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου με τίτλο «Πού πήγε ο παππούς;» το οποίο προσεγγίζει με τον πλέον ευαίσθητο και κατευναστικό τρόπο το θέμα του πένθους και της διαχείρισής του από τα παιδιά. Ένα παιδί αντιλαμβάνεται την απουσία του παππού του και αναρωτιέται πού πήγε. Έτσι, κάνει ένα σωρό ερωτήσεις στη γιαγιά του, προσπαθώντας να ανακαλύψει όχι μόνο πού βρίσκεται ο παππούς αλλά και τι μορφή μπορεί να πήρε. Ευτυχώς, η γιαγιά έχει μια απάντηση για όλες τις απορίες του, βοηθώντας το να δώσει τη δική του ερμηνεία σχετικά με το πού πήγε ο παππούς…

Τα στοιχεία της φύσης, η φαντασία και η αγάπη σε όλες της τις μορφές, συνθέτουν μια ιστορία τρυφερή και ανακουφιστική, που θα αλλάξει την αντίληψη των μικρών -αλλά και των μεγάλων- αναγνωστών σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ










ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


































































Δεν υπάρχουν σχόλια: