Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018 "ΗΡΩΕΣ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ"


Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2018





ΗΡΩΕΣ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ


ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,ΤΣΑΜΑΣΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ,
ΣΥΝΔΙΚΑ ΕΛΕΝΗ,ΔΕΛΑΠΕΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

ΤΑΪΡΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ:

 Η Β΄ΤΑΞΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑΞΗΣ
ΦΕΛΩΝΗ ΧΑΡΟΥΛΑ-ΚΟΥΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ


Με αφορμή  τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υλοποίησε το πρόγραμμα
 «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!»
και πραγματοποίησε μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.


 

Από την ίδια μέρα και για μια εβδομάδα (23/04 - 27/04) οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υιοθετούν έναν ήρωα ή ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και αναλαμβάνουν να τον/την συστήσουν στο κοινό.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θέρμης επέλεξε ως ήρωα τον Καρυοθραύστη και σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ του Δήμου Θέρμης προσκάλεσε τους μαθητές της B' Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, να ανακαλύψουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ήρωα, μέσα απο την ανάγνωση της ιστορίας του βιβλίου.


 


ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

ΤΑΪΡΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

Στο τέλος της εκδήλωσης μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους ,όταν ξαφνικά μετά την ανάγνωση της ιστορίας παρουσιάστηκε μπροστά τους μια μπαλαρίνα που υπο τους ήχους της γνωστής μελωδίας του Καρυοθράυστη και με την υπέροχη χορογροφία ζωντάνεψε τον μαγικό κόσμο απο την ιστορία του βιβλίου.

Τα παιδιά επηρεασμένα απο την παρουσίαση δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό  εικαστικό συλλογικό έργο  του πρωταγωνιστή  ήρωα της ιστορίας του παραμυθιού μας.  



Τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον ήρωα ή την ηρωίδα, που έχει υιοθετήσει η βιβλιοθήκη της περιοχής τους και να τον συστήσουν στο ευρύ κοινό: Πού κατοικεί; Ποια είναι τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά του; Ποια είναι τα κατορθώματα και οι περιπέτειες του; Τι ξέρουμε για την οικογένειά του, τις συνήθειές του, τα όνειρα του;

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναδείξει τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες, σε όλη τη χώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, οι ήρωες θα φιλοξενηθούν στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας και θα συμμετέχουν σε δράσεις και εργαστήρια που οργανώνονται είτε στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είτε στα μηνιαία προγράμματα των Βιβλιοθηκών. Τέλος, θα ταξιδέψουν από Βιβλιοθήκη σε Βιβλιοθήκη για να πρωταγωνιστήσουν σε έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ ηρώων και ηρωίδων.





































Δεν υπάρχουν σχόλια: