Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας 2018 «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»


ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ / Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης-Ε.Β.Ε
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας 2018

«Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»        


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δ.Ε.Β,  για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας και Δημιουργικότητας» υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Από τις 20 Ιουνίου 2018 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες που λειτουργούν στα Κέντρα Πολιτισμού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ,  θα υποδεχθούν τα παιδιά  με μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων και δράσεων. Το θέμα  μας για φέτος «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο», όπου τα παιδιά μέσα από την παρατήρηση, τη μέτρηση και την καταγραφή δεδομένων σε διάφορα πεδία όπως βιολογία, μαθηματικά, λογοτεχνία, καλές τέχνες, φυσική, χημεία, μαγειρική θα ανακαλύψουν τα μυστικά του υπέροχου κόσμου που μας περιβάλλει.


Μέσα στις Βιβλιοθήκες, που αποτελούν τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο.


Στόχος της εκστρατείας, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, να ανακαλύψουν τα παιδιά τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.
Για την επιτυχία των δράσεών μας σημαντική  είναι όπως κάθε χρόνο  η πολύτιμη & δημιουργική  βοήθεια  της διαχρονικής & δομημένης ομάδας Εθελοντών-Εμψυχωτών. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης _Πινακοθήκης Θέρμης  που τους ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά για την υποστήριξη των δράσεων της #Κ.Ε2018.gr.

 Οδηγοί έμπνευσης  όπως πάντα  και  σ΄αυτή μας την προσπάθεια θα αποτελέσουν τα βιβλία των συλλογών του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.

Σας περιμένουμε όλους σ΄ένα ακόμη δημιουργικό ταξίδι εξερεύνησης!!!

Συντονιστής Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας /
Ε.Β.Ε # K.E018.gr
Βαγιωνάς Χρήστος Π.Τ.Δ.Β.Θ
ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
Ταρακτσή Αντιγόνη,Στουγιάννη Αργυρώ,Χρήστου Μάριος
Βιβλιοθηκονόμοι Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ



ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ #ΚΕ2018gr

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018/ΩΡΑ:18:00-19:30 Μ.Μ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
«Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους  για να ξεκινήσει η γιορτή μας ,πρέπει να κόψουμε ,να κρεμάσουμε, να ψάξουμε στα λεξικά ,να ψάξουμε στα ράφια για να τα έχουμε όλα έτοιμα για το καλοκαίρι.
Για όλα τα παιδιά.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ :

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΘΕΡΜΗΣ


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 
ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΜΑΣ  ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!

stay tuned.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: