Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Οι μέλισσες σ’ όλο τον κόσμο #ΚΕ2018.gr

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ / Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης-Ε.Β.Ε
Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης Καινοτομίας & Δημιουργικότητας #ΚΕ2018.gr
«Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»        
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Οι μέλισσες σ’ όλο τον κόσμο
ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018/ΩΡΑ 18:00 Μ.Μ/ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΑΝΕL HONEY PARK)
17oχλμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-Ν,ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Ν.ΡΥΣΙΟ

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :Οι μέλισσες σ’ όλο τον κόσμο


Με την βοήθεια των υπευθύνων του Πάρκου (ΑΝΕL HONEY PARK), μάθαμε μικρές και σημαντικές λεπτομέρειες από τη ζωή της μέλισσας.
Εξερευνήσαμε και σημειώσαμε στον χάρτη τους τόπους και τις χώρες που κινητοποιούνται για να σώσουν τις μέλισσες από την εξαφάνιση,τον τρόπο αναπαραγωγής τους και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και ρόλο της βασίλισσας μέσα στην κυψέλη. 
Πληροφορηθήκαμε για τα προϊόντα που παράγει μια μέλισσα,  όπως η γύρη, η πρόπολη , ο βασιλικός πολτός και το κερί. Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Βιβλιοθήκης είχαν την ευκαιρία να   ξεναγηθούν στους αρωματικούς κήπους και να ανακαλύψουν τις ποικιλίες των αρωματικών φυτών που δίνουν το άρωμά τους στις διαφορετικές ποικιλίες μελιού . 


Παρακολουθήσαμε από ειδικές κυψέλες παρατήρησης, σε απόσταση αναπνοής, τις μέλισσες να εκτελούν τις καθημερινές τους εργασίες, δίνοντας μαθήματα ζωής, συμπεριφοράς και εργατικότητας,μάθαμε  τα στάδια και τον τρόπο συλλογής του μελιού από τον μελισσοκόμο μέχρι να φτάσει στο σπίτι μας για κατανάλωση και τέλος ως επιβράβευση για την αφοσίωση μας   προσφέρθηκε σ΄όλους  η ευκαιρία να δοκιμάσουν  από ένα ατομικό υγιεινό γλύκισμα από μέλι και γιαούρτι.


Εμψυχωτές:
Βαγιωνάς Χρήστος,Ευθυμιάδης Νίκος

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ (ΑΝΕL HONEY PARK)


Δεν υπάρχουν σχόλια: