Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

"Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"



 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΛΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ




Το βιβλίο του δημοσιογράφου Βασίλη Κοντογουλίδη «Η  Επιστροφή», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης παρουσίασε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Για το βιβλίο μίλησαν  : η  Δημοσιογράφος Ειρήνη Τσαρούχα, ο δημοσιογράφος Τάσος Ρέτζιος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Θέρμης Γιώργος Κυρίτσης, και ο Χρήστος Βαγιωνάς, Προϊστάμενος Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης Θέρμης.

Η «Επιστροφή» είναι το δεύτερο βιβλίο του Βασίλη Κοντογουλίδη, μετά την κυκλοφορία της πρώτης νουβέλας του πέρυσι, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, φανταστικό, αλλά επίκαιρο ήρωα, επίσης, από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης» με τίτλο : «Η τελευταία φορά». Ο ήρωας της «Επιστροφής» είναι το ίδιο πρόσωπο, φανταστικό, αλλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται είναι αυτό του παρόντος χρόνου, της πόλης και της σύγχρονης Ελλάδας. Οι αναφορές του πρωταγωνιστή της νουβέλας, πολιτικές και κοινωνικές, ακουμπούν στους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προσλαμβάνουσες των σύγχρονων κατοίκων της πόλης, της χώρας, κάτι που προικίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σημασία την πλοκή του βιβλίου.


Ο Συγγραφέας

Ο Βασίλης Κοντογουλίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και γενικός γραμματέας του διοικητικού της συμβουλίου. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε εφημερίδες , ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μπαρμπουνάκης».










Λίγα λόγια για την εκδήλωση από τη μεριά του συγγραφέα....





Ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια που ειπώθηκαν στη δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου μου "Η Επιστροφή" στην πανέμορφη και καλαίσθητη αίθουσα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Θέρμης.Ευχαριστώ τους ομιλητές Ειρήνη Τσαρούχα, Χρήστο Βαγιωνά, Τάσο Ρέτζιο και Γιώργο Κυρίτση για την εύστοχη,αυθεντική και διεισδυτική προσέγγιση του μυθιστορήματος και τα συγκινητικά που είπαν για τον συγγραφέα.Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που παρέστη στην εκδήλωση για την αγάπη του.

Το ταξίδι της Επιστροφής συνεχίζεται.
Επόμενος σταθμός ο Πολύγυρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: