Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:ΕΛΕΝΗ ΓΡΙΒΑ & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΩΦΟΥ//ΕΚΔΟΣΕΙΣ- ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ


Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
Σχεδιασμός και εφαρμογή περιγραφικών μεθόδων αξιολόγησης για τα γλωσσικά μαθήματα.




ΕΛΕΝΗ ΓΡΙΒΑ & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΩΦΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ- ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ



ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ



 Photos by Komninos Kalandreas


Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ






Το βιβλίο της κας Ελένης Γρίβα και της κας Ιφιγένειας Κωφού με τίτλο “Η εναλλακτική αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό περιβάλλον: Σχεδιασμός και εφαρμογή περιγραφικών μεθόδων αξιολόγησης για τα γλωσσικά μαθήματα ”, παρουσιάστηκε το Σάββατο  14 Δεκεμβρίου 2019, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης του Δήμου Θέρμης .
Οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου προσεγγίζουν την  αξιολόγηση ως μια  σύνθετη, ποιοτική και διαμορφωτική διαδικασία που παρέχει τη δυνατότητα συλλογής και ερμηνείας δεδομένων και αναστοχασμού για τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Η κάθε προτεινόμενη εναλλακτική μέθοδος αξιολόγησης συνοδεύεται από καλές πρακτικές και από πειραματικές εφαρμογές εκπαιδευτικών και ερευνητών, συνεπικουρούμενες από «αναστοχαστικά» αποσπάσματα, εμπειρίες, μαρτυρίες και απόψεις εκπαιδευτικών σε περιβάλλοντα διδασκαλίας της ελληνικής ή μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας.
 Το βιβλίο φιλοδοξεί να  αποτελέσει μια πηγή έμπνευσης και ενημέρωσης για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές, προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές και οι οποίοι  θα μπορούσαν να ενσωματώσουν αυτές τις τεχνικές στην διδασκαλία τους. 

Για το βιβλίο  μίλησαν η κα Αναστασία Γκίκα (Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ), ο κ. Αλέξανδρος Κόπτσης (Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας), ο κ. Γιώργος Ιορδανίδης (Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), η κα Κιγιτσιόγλου-Βλάχου (Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ)και ο Οργανωτικός Συντονιστής του 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, κ. Ελευθέριος Βέτσιος.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης  είχε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης (TV100).






ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ




Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ....



Η παρουσίαση του βιβλίου μας με τίτλο «Η εναλλακτική αξιολόγηση στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον: Σχεδιασμός και εφαρμογή περιγραφικών μεθόδων αξιολόγησης για τα γλωσσικά μαθήματα» ξεπέρασε τον στόχο και τις προσδοκίες μας και έδωσε την αφορμή για έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο για τη σημασία της αξιολόγησης γενικά στο εκπαιδευτικό σύστημα και για την αξιολόγηση του μαθητή ειδικότερα.
Στις τοποθετήσεις διακεκριμένων ακαδημαϊκών και στελεχών της εκπαίδευσης , μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα μιας κουλτούρας αξιολόγησης, σημειώθηκε ο μη ανταποδοτικός χαρακτήρας του βαθμού για τον μαθητή και τονίστηκε η σημασία της ανατροφοδότησης για τη βελτίωση του διδακτικού έργου. Υπήρξε ακόμη σύγκλιση απόψεων ως προς την αναγκαιότητα συστηματικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους ομιλητές για την πρόθυμη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, τις εξαιρετικές και ποιοτικές τοποθετήσεις τους για το θέμα της αξιολόγησης και τα επαινετικά τους σχόλια για το βιβλίο μας, και συγκεκριμένα τους:

Γιώργο Καρατάσιο , π. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
Σταύρο Καμαρούδη, Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Βασιλική Βόντσα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
Αγγελική Δεληγιάννη, επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας


Θερμές ευχαριστίες επίσης στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη για τον άψογο συντονισμό της εκδήλωσης.
Στον π. Υφυπουργό Παιδείας κ. Τάσο Σπηλιόπουλο, στον Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στυλιανό Αποστόλου και στην Πρόεδρο Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ κ. Αθηνά Παπαδάκη που μας τίμησαν με τους χαιρετισμούς τους στην παρουσίαση του βιβλίου.
Και φυσικά στον Υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης κ. Χρήστο Βαγιωνά για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης και τη φιλοξενία σε αυτόν τον τόσο ζεστό χώρο.
Χίλια ευχαριστώ σε όλους εσάς, φίλους, συναδέλφους, συνεργάτες, μεταπτυχιακούς φοιτητές, που κατακλύσατε τον χώρο, μας τιμήσατε με την παρουσία σας και παρακολουθήσατε με μεγάλη προσοχή τις ομιλίες. Ζητούμε συγγνώμη που κάποιοι αναγκάστηκαν να είναι όρθιοι.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις συναδέλφους   της  Αγγλικής και μέλη της ΕΚΑΔΕΒΕ και την Πρόεδρο κ. Όλγα Παυλίδου για την υποστήριξη!

Και τέλος στις οικογένειες μας που συμπάσχουν και μας στηρίζουν πάντα τεχνικά. & ηθικά!!!



Ιφιγένεια Κωφού    Ελένη Γρίβα

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: