Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Η κιβωτός των σπόρων/#forEBEr

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 
&
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ε.Β.Ε. #KE2020gr, 

#forEBEr
Κ.Π.Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

“ΑλλάΖω Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση”     

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης ως ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών,   για ένατη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει  ενεργά στο  καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που οργάνωσε και σχεδίασε η

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος,

με θέμα:

“ΑλλάΖω Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση”

1η Συνάντηση

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητοί  φίλοι της βιβλιοθήκης,


 αυτή τη φορά, ξεκινώντας τις καλοκαιρινές μας ιστορίες στη βιβλιοθήκη, στο σπίτι, στην παραλία, στον κήπο, συντροφιά με τις δράσεις της ΕΒΕ και του ΔΕΒ. 
Στόχος μας είναι αυτό το καλοκαίρι να “γεμίσει” από ιδιαίτερες ιστορίες, δημιουργικές δραστηριότητες, γνώση, διασκέδαση και πολλά ενδιαφέροντα βιβλία! 

Ξεκινάμε… Μια σπορά κι έναν καιρό…


Η κιβωτός των σπόρων


Με αφορμή και ερέθισμα  τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ,μιλήσαμε στα παιδιά  για τους σπόρους στην ποίηση και στα παραμύθια και είχαμε την ευκαιρία μέσα από τις χρήσιμες πληροφορίες  απο τον κ, Δημήτρη Κουφάκη εκπρόσωπο της ομάδας Πελίτη , να ενημερωθούμε μικροί και μεγάλοι για την διαδικασία διατήρησης των σπόρων και την λειτουργία της ομάδας Πελίτη με σκοπό την διαχρονική φύλαξη και αποθήκευση  των παραδοσιακών  σπόρων ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές. 
Αφού κατασκευάσαμε τις δικές μας προσωπικές "Κιβωτούς Σπόρων" φυτέψαμε τους δικούς μας σπόρους για να μπορέσουμε να δούμε την σταδιακή ανάπτυξη και εξέλιξη τους ως βιολογικοί καλλιεργητές .
Το αποτέλεσμα μοναδικό και συνεχίζουμε ....δυναμικά!!!

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 
ΚΟΥΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΠΕΤΡΟΒΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,
ΤΣΟΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ,ΛΥΜΠΕΡΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια: