Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΑλλάΖΩ Σελίδα... στον χρόνο!

 

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ/Δ.Ε.Β
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑλλάΖΩ Σελίδα... στον χρόνο!


Αγαπητοί μας φίλοι

Τα Χριστούγεννα είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή αγάπης, ένα μοίρασμα μεταξύ των ανθρώπων με αφορμή τη γέννηση του Χριστού. Συνήθως, τις μέρες των Χριστουγέννων τις περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργούμε αναμνήσεις. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρωνόμαστε γύρω από το στολισμένο δέντρο, απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανταλλάσσουμε δώρα, χαρίζουμε ευχές και αγκαλιές.

Τι γίνεται όμως όταν η περίεργη συγκυρία που βιώνουμε επιβάλλει αποστάσεις και οι περισσότεροι αγαπημένοι μας είναι μακριά, ή και όχι τόσο μακριά, αλλά δεν μπορούμε να τους συναντήσουμε; Άραγε πριν τις ευχές με email, viber, facebook, τα περίτεχνα «αυτοκόλλητα» και τα πρωτότυπα gif πώς στέλναμε τα μηνύματα και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι έκανε ο κόσμος πριν την εφεύρεση του υπολογιστή και του ίντερνετ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και να κάνουμε Χριστούγεννα όπως …παλιά!

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μας ανάγκασαν και πάλι να μείνουμε μέσα, έτσι το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για υλοποίηση στο σπίτι. Σε αυτό, τα παιδιά θα κάνουν μια ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία και τις ευχές και θα κατασκευάσουν μια κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφθούν το ταχυδρομείο της περιοχής (ΕΛ. ΤΑ) ώστε αυτές να “ταξιδέψουν” με παραδοσιακό τρόπο σε μια βιβλιοθήκη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών .

Σύμφωνα με την διεθνή λαογραφική μορφή του Άγιου Βασίλη, ο αγαπημένος των παιδιών Santa Claus, μοιράζει γενναιόψυχα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου προσφέροντάς τους απεριόριστη χαρά. Ποιος από εμάς δεν θα ήθελε να νιώσει για λίγο παιδί; Να ανοίξει την πόρτα της βιβλιοθήκης που εργάζεται και να δει δεκάδες φακέλους με κάρτες και ευχές; Το νέο εργαστήριο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα” κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και με την συμμετοχή των  βιβλιοθηκών του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μπορούμε να ανταλλάξουμε κάρτες με ευχές από την μια άκρη της χώρας στην άλλη.

Τα παιδιά της Θέρμης φέτος  στέλνουν τις ευχές τους  στα παιδιά  των παρακάτω Βιβλιοθηκών:

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω

Διεύθυνση: Δημαρχείου 17 και Κουντουριώτου Αιγάλεω 12242

 

Βιβλιοθήκη Ιεράπτερας Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράπετρας και Μορφωτικής Στέγης Μαρία Λιουδάκη

Διεύθυνση: Λεωφόρος Δημοκρατίας Κτήριο Μελίνα Μερκούρη Ιεράπετρα 2200

 

Βιβλιοθήκη Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ν. Χαχλάκης»

Διεύθυνση: Σερίφου 2 Αγία Βαρβάρα 12351

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και αυτή τη χρονιά!

 Με γιορτινές ευχές,

Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη  Θέρμης

Ομάδα Συντονισμού Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ


chrisvagionas

Δεν υπάρχουν σχόλια: