Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 2021

   ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Δ.Ο.Π.Α.Κ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

                         

  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ 2021


                             

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ 

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ,ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ 

(ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ)

ΚΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

(ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Δ.Ο.Π.Α.Κ. ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

(ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Δ2 ΤΑΞΗΣ /2ου Δ.Σ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ)

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες  και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Για τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας για το βιβλίο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με τις  - Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας  και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της Δ2΄Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Νέας Ραιδεστού, πραγματοποίησαν μια  ωραία έκπληξη στους μαθητές του τμήματος Δ2  κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου διαδικτυακού τους μαθήματος.

Οι υπεύθυνοι βιβλιοθηκονόμοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης,  αρχικά μίλησαν στα παιδιά  σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και έπειτα τους ανέλυσαν την λειτουργία του δικτύου βιβλιοθηκών του Δήμου Θέρμης και την χρήση και τις δυνατότητες  της ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης του δικτύου https://library.thermi.gr/ .


                         

Κατόπιν την σκυτάλη πήρε  ο υπεύθυνος βιβλιοθηκονόμος των Παιδικών Βιβλιοθηκών Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου  Καρδίτσας, όπου παρουσίασε και αφηγήθηκε στα παιδιά το εξαιρετικό βιβλίο «Με μόνο φίλο τον Υπολογιστή». Συγγραφέας Jennifer Moore - Mallinos, εκδόσεις Μίνωας, Μετάφραση - Ράνια Μπουμπουρή .

                                                            


Στο τέλος οι μαθητές της τάξης, ζωγράφισαν το εξώφυλλο του αγαπημένου τους βιβλίου .

Για μία ακόμη φορά  αποδείχθηκε ότι η  συνεργασία βιβλιοθηκονόμων και εκπαιδευτικών είχε ως αποτέλεσμα την αποκόμιση ωφέλιμων και δημιουργικών εμπειριών για τα παιδιά στο δύσκολο καιρό της Πανδημίας.

Τέλος αφού ανταλλάξαμε ευχές για υγεία και καλό Πάσχα, υποσχεθήκαμε το επόμενο ραντεβού μας να είναι δια ζώσης και όπως παλιά  στο φυσικό  χώρο του βιβλίου τις Βιβλιοθήκες.

 
Δεν υπάρχουν σχόλια: