Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

"ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ/ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2022

                                                         

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΔΕΠΠΑΘ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ

 ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  2022


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ 

"ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ"

 ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

 ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

 ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 

ΣΒΟΡΩΝΟΥ ΕΛΕΝΗ 

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Η Δ΄& Ε¨ΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΑΓΑΡΆΔΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Ανταλάκης Ιωάννης (Διευθυντής),Βασιλούδη Κατερίνα (Υποδιευθύντρια)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ε1 Σισκοπούλου Ευφημία,Ε2 Λασκαρίδης Γιώργος,

Κέκελη  Θεοδοσία ,Τουλιόπουλος Αλέξανδρος(Εικαστικοί),


 Οι μαθητές της Ε’ & Δ ΄Τάξης του Δ.Σ. Ταγαράδων σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης,  την Τρίτη το πρωί  είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  διαδικτυακά  και να ανταλλάξουν προβληματισμούς και σκέψεις σχετικά με την σημασία της βιοποικιλότητας με την κ.Ελένη Σβορώνου,  καταξιωμένη συγγραφέα  και υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων  του WWF Ελλάς και με αφορμή ένα βιβλίο όπως το «Δίχτυ της Ζωής» να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Τι είναι βιοποικιλότητα; Είναι τα ζώα, τα φυτά ή και το σπίτι τους μαζί, δηλαδή ολόκληρη η φύση; Ο άνθρωπος είναι μέρος της βιοποικιλό­τητας; Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η λέξη; Παλιά δεν υπήρχε. Ακούμε συνέχεια πως πρέπει να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα. Κι όμως, οι αγαπημένοι μας δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, αλλά η ζωή συνεχίστηκε στον πλανήτη. Χάρη σ’ αυτή την εξαφάνιση, μάλιστα, βρήκε χώρο και το είδος μας να αναπτυχθεί! Γιατί να σώσουμε τα είδη που εξαφανίζονται; Και ποια απ’ όλα να σώσουμε; Καλά οι αρκούδες και οι φώκιες, που όλοι μας αγαπάμε... Αλλά τα κουνούπια; Κι αυτά αξίζουν μια θέση ανάμεσά μας; Οι ιοί; Αυτοί οι απαίσιοι μικροοργανισμοί που μας επιτέθηκαν τόσο άσχημα τελευταία, κι αυτοί πρέπει να προστατευτούν; Ένα παιδί, που ξέρει πολύ καλά τη σημασία της τροφικής αλυσίδας και βαριέται ν’ ακούει τα ίδια και τα ίδια, συζητά με τον πατέρα του. Στη συζήτησή τους εμφανίζονται ο δεινόσαυρος, το κουνούπι, οι ιοί και πολλά ζώα, φυτά, οικοσυστήματα και το θαυμαστό πλέγμα των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ τους και με τον άνθρωπο. Στο βάθος... η τεράστια απειλή που συνιστά για τον πλανήτη μας η απώλεια της βιοποικιλότητας και μια πολύτιμη σχέση που πρέπει να φροντίσουμε: η σχέση ανάμεσα στη φύση και την υγεία μας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά ανέλαβαν να φτιάξουν τις δικές τους ειδικές ομάδες περιβάλλοντος που η κάθε μια ξεχωριστά και όλες μαζί θα έχουν ως αποστολή τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία του περιβάλλοντος  πρώτα με πράξεις μέσα στη σχολική κοινότητα και ως συνέπεια-συνέχεια και την διάδοση στην ευρύτερη κοινωνία.

 




































Δεν υπάρχουν σχόλια: