Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΜΗ ΜΑΡΑΘΕΙΣ» ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ

        ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ- ΔΕΠΠΑΘ 

       ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΜΗ ΜΑΡΑΘΕΙΣ»

 ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ


 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022/ΩΡΑ 17:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ


ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΥΗ ΛΑΠΠΑ

ΝΟΜΙΚΟΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΟΡΦΙΔΟΥ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ/ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

τ. Γενική Γραμματέας Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες 

Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ»

Για μία ακόμη φορά   η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης εκφράζοντας το διαχρονικό όραμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, απέδειξε ότι έχει τον  τρόπο και την εμπειρία να συμπαρασύρει με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής  & Παρέμβασης και να  ενώνει   "συνεργατικά & δημιουργικά" ανθρώπους και φορείς της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για διάλογο και προβληματισμό ακόμη και για σοβαρά θέματα όπως ο παιδικός καρκίνος, μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου. όπως το εξαιρετικό συγγραφικό δημιούργημα της κ. Σωτηρίας Κυρμανίδου με τίτλο 

¨Κυκλάμινο μη μαραθείς"



Η Θέρμη ως ενεργό μέλος στο "Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (Global Network of Learning Cities) ενισχύει  θεσμικά  τέτοιες δράσεις,  γιατί μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών προάγεται η διά βίου μάθηση και προβάλλονται βιωματικές εμπειρίες.

  


Μετά από δύο σχεδόν χρόνια, βρεθήκαμε ξανά δια ζώσης και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα των υγειονομικών συνθηκών στην φιλόξενη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης,  όπου μέσα απο τις καταπληκτικές  τοποθετήσεις - κοινωνικές αναλύσεις των ομιλητριών & των εκλεκτών προσκεκλημένων  μέσα από το "άρωμα" ενός Κυκλάμινου μύρισε επιτέλους  ή άνοιξη-αναγέννηση  και η επαναφορά στις ένδοξες  στιγμές των πολιτιστικών μας δράσεων.  

 Το ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ ΜΗ ΜΑΡΑΘΕΙΣ, είναι ένα βραβευμένο παραμύθι, που πραγματεύεται ένα ιδιαίτερο θέμα. Πραγματεύεται το θέμα της ασθένειας του παιδικού καρκίνου, με σεβασμό και λεπτότητα και 3 μορφές τέλους, κάτι πρωτότυπο, που δεν το συναντάμε στα αντίστοιχα βιβλία. Είναι δίγλωσσο, γραμμένο δηλαδή στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Σκοπός κάθε βιβλιοπαρουσίασης είναι να φέρει το συγγραφέα κοντά στο αναγνωστικό κοινό και ν’ αποτελέσει αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε –διαχρονικά αλλά και επίκαιρα– ζητήματα που συνήθως απασχολούν όλους μας..

15/03 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας 

και η συγγραφέας του βιβλίου ως κοινωνική λειτουργός,  προσέγγισε  και το θέμα του βιβλίου  υπό την κοινωνική του διάσταση συνδέοντας την  εκδήλωση με αυτή την ημέρα.

           ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΡΜΗΣ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Στην εκδήλωση τηρήθηκαν  όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά του covid-19.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: