Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ομαδική Εκθεση Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ του Α.Π.Θ.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ/ΔΕΠΠΑΘ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΤΟΥ

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.Τ  Α.Π.Θ


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/11/2023   & ΩΡΑ 18:30



ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 20/11/2023 ΕΩΣ 01/12/2023

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00-20:00

                                                             

 Η Δημοτική  Πινακοθήκη Θέρμης στη διαρκή  της προσπάθεια για εξωστρέφεια και δημιουργική αλληλεπίδραση δημιουργικών φορέων και ιδρυμάτων ,με δική της πρωτοβουλία και σε συνεργασία με  το  Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες,  του Τμήματος Εικαστικών  & εφαρμοσμένων Τεχνών της  Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  φιλοξενεί στο χώρο της μια εξαιρετική ομαδική  'Eκθεση νέων καλλιτεχνών, με σκοπό την ανάδειξη του έργου που επιτελείται στους κόλπους της Σχολής καλών Τεχνών και ταυτόχρονα την ξεχωριστή ατομική προοπτική και εξωτερίκευση ,της τεχνικής  και  εξέλιξης της μοναδικότητας  και  της ανάπτυξης του κάθε καλλιτέχνη με σύμμαχο τις Νέες τεχνολογίες .

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ

Πάλλας Θανάσης,Καθηγητής Διευθυντής Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες

Ντεξής Στέλιος,Αναπληρωτής Καθηγητής

Παναγιωτάκης Σταύρος,Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Δρόσος Γιώργος, Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό

Αλμπάνης Βαγγέλης,Αποσπασμένος από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΟΙ:

ΒΟΛΙΩΤΗ ΠΕΝΗ

ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΝΤΟΚΟΥΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΕΛΤΕΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΑΡΤΑΒΑ ΜΑΡΙΑ

ΣΕΡΕΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΤΟΛΙΚΙΔΟΥ ΒΑΪΑ

ΤΣΙΩΧΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ

 

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ:


 ΑΛΒΕΣ ΝΟΓΚΟΥΕΙΡΑ ΘΩΜΑΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΟΛΓΑ

ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΖΩΗ

ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΝΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΣΤΟΛΙΚΙΔΟΥ ΒΑΪΑ

ΦΟΥΣΤΑΝΑ ΤΑΝΙΑ

 

 

                  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

 

Τα Νέα Μέσα στις Εικαστικές Τέχνες αποτελούν την πιο πρόσφατα ιδρυθείσα κατεύθυνση του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018. Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ είναι το πρώτο στην Ελλάδα που απέκτησε αυτόνομη Κατεύθυνση Νέων Μέσων σε προπτυχιακές σπουδές εικαστικών τεχνών.

Σκοπός

 Η Κατεύθυνση των Νέων Μέσων Εικαστικών Τεχνών έχει ως σκοπό την καλλιέργεια και προαγωγή της καλλιτεχνικής έρευνας και της γνώσης στο πεδίο της δημιουργίας εικαστικού καλλιτεχνικού έργου σε συνδυασμό με τις μορφοποιητικές δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, με γνώμονα την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα αλλά και το εννοιολογικό τους περιεχόμενο και την θεωρητική τους υποστήριξη.

 Οι απόφοιτοι/απόφοιτες αναπτύσσουν δεξιότητες στη σύνθεση, στην αισθητική, στο σχεδιασμό, στη χρήση των ψηφιακών μέσων καθώς και στη θεωρητική έρευνα και την κριτική σκέψη ώστε να αποκτήσουν επαρκή εφόδια και την απαραίτητη κατάρτιση για τη διασφάλιση μιας θέσης εργασίας και την επιτυχή επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Αντικείμενο

 

Η Κατεύθυνση Νέων Μέσων Εικαστικών Τεχνών καλύπτει τις καλλιτεχνικές – ερευνητικές και διδακτικές ανάγκες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. σε προπτυχιακό επίπεδο στο αντικείμενο της παραγωγής καλλιτεχνικού έργου με τη χρήση Νέων Μέσων.

 Με τον όρο Νέα Μέσα Εικαστικών Τεχνών αναφερόμαστε σε καλλιτεχνικά έργα που δημιουργούνται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και συνδυασμό αυτών όπως ψηφιακή τέχνη (digital art, software art), ψηφιακή φωτογραφία (digital photography), ψηφιακά γραφικά (computer graphics), ψηφιακή κινούμενη εικόνα (digital video, computer animation), διαδικτυακή τέχνη (internet art, hactivism), διαδραστική τέχνη (interactive art), τέχνη εικονικής, επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας (Virtual, Augmented and Mixed Reality art), ψηφιακές τρισδιάστατες εκτυπώσεις (3d printing), ρομποτική τέχνη (robotic art) και τέχνη των παιχνιδιών βίντεο (video games) κτλ.

 

Η πρακτική τους εξαπλώνεται από την τέχνη του βίντεο (video art) έως τις εγκαταστάσεις (installations) και τις ερμηνευτικές τέχνες (performance).













photos: eireneserete





























Δεν υπάρχουν σχόλια: