Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ «ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

  ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 ΒΙΒΛΙΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

«ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΗΣΕ

Ο Δρ. Γιώργος Κουλαουζίδης Επίκουρος Καθηγητής  Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών ΕΑΠ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

 Οι προβληματισμοί που τέθηκαν πολλοί και έβαλαν σε σκέψη τους παρευρισκομένους, σχετικά με το μέλλον της διατροφικής αλυσίδας και την στροφή και σωστή εκπαίδευση των νέων ώστε να καταλάβουν τα μελλοντικά  οφέλη από την ενασχόληση τους με την γεωργία και την κτηνοτροφία.  

Το βιβλίο «Τα μονοπάτια της τροφής μας» εστιάζεται στην εξέχουσα σημασία του αγρότη-παραγωγού (γεωργού ή/& κτηνοτρόφου), με δυνατότητες αυτοκατανάλωσης, μεταποίησης (οικοτεχνία) και εμπορίας από τον αγρότη-παραγωγό, σε μορφή Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Οι λεγόμενες «Short Supply Chain» είναι κενές περιεχομένου χωρίς τον πρωταγωνιστικό ρόλο των αγροτών-παραγωγών πραγματικού πλούτου, με σεβασμό και τιμή.

Διότι για τον αγροτικό τομέα υπάρχουν πολλοί και  και ποικιλώνυμοι που έχουν άποψη ,αλλά για τους αγρότες κανείς. Όλοι συζητούν για την αγροτική ανάπτυξη χωρίς τους αγρότες

Το μέλλον, αν υπάρξει μέλλον, θα οφείλεται στον σεβασμό των αγροτών.

 


Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1950.Σπούδασε και εργάστηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε τεχνικά θέματα (1974) ,στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (1982),εξειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντολογία(1984) και την ασφάλεια στην εργασία(1985), και σήμερα ως συνταξιούχος δεν έχει τυπικές εργασιακές υποχρεώσεις. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος  σε έργα τοπικής ανάπτυξης ,συνεργάτης του ΣΕΒΕ για τον πρωτογενή τομέα, διευθυντής δια βίου μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική σχολή Θεσσαλονίκης ,προϊστάμενος  ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ,καθηγητής του ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης και εργολάβος ιδιωτικών .

Σήμερα προσφέρει εθελοντικά σε εθελοντικές οργανώσεις, όπως  σε ενώσεις νέων αγροτών, κοινωνικές  συνεταιριστικές  επιχειρήσεις, στην Ένωση Παλιών Προσκόπων Θέρμης, στο Δίκτυο Εθελοντικών  Οργανώσεων Θεσσαλονίκης ,στο Παρατηρητήριο  των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και στο Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: