Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

10 ΗΜΕΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Θέρμης



10ήμερο Τέχνης



Έκθεση Ζωγραφικής και κοσμήματος



Αλμαλιώτης Θεόδωρος- Μερτζανίδου Μαρία


Λαναρά Δήμητρα - Αλτιντασιώτης Αχιλλέας



Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης



Από 16 έως 26 Φεβρουαρίου 2010



Εγκαίνια Τετάρτη 17-2-2010 Ώρα 19.00




Το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Θέρμης, μας προσκαλεί σε ένα 10ημερο Τέχνης με την Έκθεση Ζωγραφικής και Κοσμήματος των: Αλμαλιώτη Θεόδωρο., Μερτζανίδου Μαρία, Λαναρά Δήμητρα. και Αλτιντασιώτη Αχιλλέα, στη Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010, στις 19:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2010.



 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Θεόδωρος Αλμαλιώτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται ως επαγγελματίας ζωγράφος στο Ηράκλειο Κρήτης. Το εργαστήρι του βρίσκεται στην περιοχή Βούτες , Ηρακλείου.

Έχει σπουδάσει ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο για ένα χρόνο στη σχολή του Γιάννη Χαλαμπαλάκη και σχέδιο αγιογραφίας για ένα χρόνο στη σχολή του Γιώργου Χειρακάκη (Αγίου Τίτου).

Την περίοδο 1999-2000 πήρε μέρος σε ομαδική έκθεση του Συνασπισμού με θέμα το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τo 2009 τον Ιούνιο πήρε μέρος στο φεστιβάλ ΑSH IN ART με ελεύθερο θέμα , το 2009 τον Σεπτέμβριο συμμετείχε στο φεστιβάλ animation and video art '' Moving Frames '' επίσης με ελεύθερο θέμα και τον Νοέμβριο του 2009 συμμετείχε στη διεθνή έκθεση ζωγραφικής '' mail art '' του ΣΚΕΤΒΕ με θέμα: '' όχι βία, ναι στη δημιουργία''.

Κατά καιρούς έχει δουλέψει σε αθηναϊκό περιοδικό με θέμα την οικογένεια και το παιδί, με στόχο να εμπλουτιστεί το εξώφυλλο του περιοδικού με ζωγραφικό υλικό.

Τέλος την περίοδο 2 με 15 Νοεμβρίου 2009 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση που διοργανώθηκε από τον ίδιο και άλλους δυο καλλιτέχνες στην πύλη του Αγ.Γεωργίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δήμητρα Λαναρά
Η Δήμητρα Λαναρά, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται από το έτος 1988 μέχρι σήμερα ως υπάλληλος συμβολαιογραφείου.

Στο παρελθόν συμμετείχε σε πολιτιστικούς συλλόγους και κατά κύριο λόγο στις θεατρικές ομάδες αυτών συμμετέχοντας στη σκηνογραφία.

Ασχολείται εδώ και τρία χρόνια με τη δημιουργία χειροποίητου κοσμήματος. Είναι η τέταρτη κατά σειρά έκθεση κοσμήματος στην οποία συμμετέχει. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στην πύλη του Αγίου Γεωργίου στην Κρήτη και η τρίτη πραγματοποιήθηκε στις Γούβες (τοποθεσία Κρήτης).

Αλτιντασιώτης Αχιλλέας

Ο Αλτιντασιώτης Αχιλλέας γεννήθηκε στον Προβατά Σερρών το 1965 όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε δάσκαλος στη Μυτιλήνη και από το 1990 ζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
Το 1994 πρωτοεμφανίζεται ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε έργα που ανεβάζει ο θεατρικός σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος εξ αμάξης», όπου σχεδιάζει και επιμελείται τα κοστούμια τεσσάρων έργων ,καθώς και κατασκευάζει ειδικές κατασκευές (αντικείμενα και μάσκες ) για τα έργα.
Σήμερα παρουσιάζει την πρώτη του προσπάθειά του στη ζωγραφική στην παρούσα έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος.
Μαρία Μερτζανίδου
Η Μαρία Μερτζανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στης Σέρρες, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ζει και εργάζεται εδώ και 24 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την ζωγραφική, την κατασκευή κοσμήματος, τη σκηνογραφία και συνεργάστηκε με διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους, με σχολεία και σχολή μπαλέτου σε παραστάσεις.

Είναι η τέταρτη κατά σειρά έκθεση κοσμήματος και ζωγραφικής ,η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στη Θάσο και η τρίτη στο Ηράκλειο Κρήτης.


Πληροφορίες


Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης 2310 463423

Δεν υπάρχουν σχόλια: