Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

OTAN ΟΙ KUKLUXSAX ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΞΟΦΩΝΙΑ

ΟΙ KUKLUXSAX ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΑΞΟΦΩΝΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ

ΣΑΞΟΦΩΝΙΑ (Κύπρος)

KU KLUX SAX (Θέρμη)
 
Σάββατο 24 Απριλίου 2010
Κεντρική πλατεία Θέρμης (Παραμάνα)
Ώρα έναρξης : 20:30


Μια μουσική πανδαισία με τη συμμετοχή 30 μουσικών που παρουσιάζουν ένα ρεπερτόριο από διάσημα τραγούδια στη κεντρική πλατεία της Θέρμης.

Σύντομο βιογραφικό των ορχηστρών:

ΣΑΞΟΦΩΝΙΑ
Συντονιστής: Γιάννης Μυράλης
Η Ορχήστρα Σαξοφώνων «Σαξοφωνία» δημιουργήθηκε το 2007 στα πλαίσια της ίδρυσης του Συνδέσμου Σαξοφώνων της Κύπρου ως πρωτοβουλία του Γιάννη Μυράλη. Τα μέλη της είναι επαγγελματίες σαξοφωνίστες με πλούσια και ποικιλόμορφη καριέρα στην Κύπρο και στο εξωτερικό αλλά και ερασιτέχνες σαξοφωνιστές. Ο Σύνδεσμος έχει οργανώσει με επιτυχία πολλές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2006 παρουσίασε την πρώτη συναυλία μιας ορχήστρας σαξοφώνων στην Καστελιώτισσα ενώ το Δεκέμβριο η «Σαξοφωνία» συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Κολλέγιο της Κύπρου. Η «Σαξοφωνία» έχει κάνει επίσης εμφανίσεις στο δήμο Αγίας Νάπας και έχει συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που οργανώνονται από το δήμο Λευκωσίας. Τον Απρίλιο του 2007 ο σύνδεσμος διεξήγε τον Πρώτο Κυπριακό Διαγωνισμό Σαξοφώνου στον οποίο συμμετείχαν πολλοί νέοι Κύπριοι σαξοφωνίστες. Ο Δεύτερος Κυπριακός Διαγωνισμός Σαξοφώνου θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2010.


KU KLUX SAX
Δημιουργός & Συντονιστής: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Ο όρος “Ku Klux” προέρχεται από την ελληνική λέξη “κύκλος”. Οι Κου Κλουξ Σαξ συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2008.
Aπαρτίζουν μια ανοιχτή κοινότητα περίπου 20-30 νεαρών -κυρίως από άποψη νοοτροπίας και ψυχισμού- εθελοντών, με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το Σαξόφωνο. Συμπληρώνοντας τον πρώτο χρόνο δημιουργικής ύπαρξης ως ορχήστρα σαξοφώνων έχουν να επιδείξουν μια αξιόλογη δυναμική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Η ορχήστρα προσκεκλημένη ως άξια πρεσβευτής του δήμου Θέρμης έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της επικράτειας (2009 Θέατρο Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, στο Δήμο Αιγινίου, στη Τελετή εγκαινίων της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2009» ΔΡΑΜΑ). Το καλοκαίρι του 2009 η ορχήστρα ήταν προσκεκλημένη του Δήμου Στροβόλου Λευκωσίας της Κύπρου και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπράττοντας με την ορχήστρα Κυπριακού Συνδέσμου Σαξοφώνων σε μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου τον Ιουνίου του 2009.
Η ορχήστρα έλαβε μέρος στο 21ο διεθνές φεστιβάλ τζαζ του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στις συναυλίες των: Charles Lloyd (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και Club Des Belugas (Αριστοτέλειον).
Επίσης έλαβαν μέρος στον εορτασμό για την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Oι δοκιμές των Κού Κλούξ Σαξ είναι ταυτόχρονα και συναυλίες, αυθόρμητες διαδικασίες δημιουργίας, ψυχαγωγίας και αλληλεπίδρασης. Οι Κού Κλούξ Σαξ δεν φορούν κουκούλες. Απλά αγαπούν να μοιράζονται και να απολαμβάνουν μουσική.


Πληροφορίες :

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης - 2310 463423









Δεν υπάρχουν σχόλια: