Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Από τη Γη ως τον Ουρανό» / ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΓΚΟΥΤΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ -ΜΟΡΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

Έκθεση Aγιογραφίας & Χειροποίητου Kοσμήματος

«Από τη Γη ως τον Ουρανό»

Από 22 έως 27 Νοεμβρίου 2010

Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης

ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΓΚΟΥΤΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ - Αγιογραφία

ΜΟΡΘΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ – Κόσμημα



Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 22/11/2010 









Η γοητεία, το μυστήριο, η ενέργεια των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων σε συνδυασμό με τις αγιογραφίες, ξεπροβάλει μέσα από την έκθεση «Από τη γη ως τον Ουρανό»

Η συλλογή των κοσμημάτων είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για την έκθεση με νέες ανακαλύψεις σε λίθους της επιστήμης της ορυκτολογίας, με σπάνια χρώματα και σχήματα.


ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Από το έτος 1999 είναι μόνιμη κάτοικος του Δήμου Θέρμης.

Το έτος 2006 ξεκίνησε την παρακολούθηση μαθημάτων αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και συνεχίζει μέχρι σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Τριαδίου, υπό την επίβλεψη της Αγιογράφου Κας Τσιτουρίδου Ελισάβετ.

Συμμετείχε σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις του Δήμου και έργα της κοσμούν διάφορες ιδιωτικές συλλογές.


ΓΚΟΥΤΙΔΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ


Γεννήθηκε στις Σέρρες τον Φεβρουάριο του 1967 και σήμερα κατοικεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα μαθήματα Αγιογραφίας τα πήρε το 2004, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης από την Αγιογράφο Ζαρζαβά Κυριακή.

Το 2006 έως 2008 παρακολούθησε μαθήματα, στο Εργαστήρι Αγιογραφίας της Δημοτικής Επιχείρησης και Καλλιτεχνικής Παιδείας Καλαμαριάς, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καλαμαριάς, με Δασκάλα την Αγιογράφο-Ψηφιδογράφο Τσιτουρίδου Ελισάβετ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και σήμερα, με Δασκάλα πάλι την Αγιογράφο-Ψηφιδογράφο Τσιτουρίδου Ελισάβετ, παρακολουθεί μαθήματα Αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Τριαδίου (Δήμου Θέρμης).

Έχει εκθέσει έργα της, σε πλήθος εκθέσεων Αγιογραφίας, όπως: Νομαρχία Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης.

Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.



ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΡΘΑΝΟΥ


Η σχεδιάστρια Σωτηρία Μόρθανου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε σχεδιάστρια ενδυμάτων, στυλίστας και ασχολήθηκε επαγγελματικά. Ταυτόχρονα συνέχισε τις σπουδές στην ιστορία της τέχνης και εργάσθηκε ως εκπαιδεύτρια ενδυματολογίας.

Παρακολούθησε σεμινάρια στην Ιταλία και Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια την έχει γοητέψει ο κόσμος των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, η τεχνολογία αυτών και η ενέργεια που εκπέμπουν. Έτσι εδώ και πέντε χρόνια σχεδιάζει και συλλογές κοσμημάτων, έχει παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας και τεχνογνωσία ορυκτών λίθων.

Έχει συμμετάσχει σε 3 ομαδικές εκθέσεις της Χ.Ε.Ν και μια ατομική στο Χατζηγιαννιο πολιτιστικό κέντρο στη Λάρισα, επίσης πήρε μέρος στις βραδιές ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης .

Στην Άγκυρα όπου διέμεινε χρόνια γνώρισε και μελέτησε την ανατολική τεχνοτροπία κατασκευής κοσμημάτων και υλικών. Η αισθητική άποψη, η συνεχής ενημέρωση, η λεπτομερής δουλειά, ο συνδυασμός των υλικών, δίνουν το διαχρονικό αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: