Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΑΣΙΚΩΝ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 01/06/2011
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ




Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) όπου Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την υπ΄ αριθ. 14911/08  απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.
Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502.
Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS (Global Disaster Alert and Coordination System).

Η διοίκηση του οργανισμού εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και στεγάζεται στην Κονδυλάκη 13,
από όπου διενεργείται ο συντονισμός και η ενημέρωση των μελών αλλά και των πολιτών,
προετοιμάζει δε παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε άλλους νομούς.

Διαθέτει γραμματειακό και εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και ένα σύνολο από ειδικά υλικά και συσκευές απαραίτητα στο ρόλο της.



Ο σκοπός της είναι η εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά., στην έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων.
Απαρτίζεται από ευαισθητοποιημένους ειδικούς και εκπαιδευμένους εθελοντές που είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να  μεταβούν σε οποιαδήποτε  περιοχή εντός ή εκτός συνόρων έχει πληγεί από καταστροφή.

Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Ά βοηθειών, απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών, δασοπυρόσβεση, τηλεπικοινωνίες, ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο κ.ά., από επαγγελματίες στους αντίστοιχους χώρους.

Ο βασικός κορμός της ομάδας αποτελείται από  παλαιούς και έμπειρους διασώστες με 8ετη τουλάχιστον εμπειρία, με πλούσιο βιογραφικό αποστολών και εκπαιδεύσεων και προέρχονται οι περισσότεροι από άλλες εθελοντικές ομάδες (Ε.Ε.Σ. – Ε.Κ.Α.Β. – Ε.Ο.Δ. – Ιατροί του Κόσμου). Στα μέλη της βέβαια προστίθενται μέσω των δύο (2) σχολείων διάσωσης που πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, ολοένα και περισσότερα εκπαιδευμένα νέα μέλη – εθελοντές διασώστες, με διάθεση και θέληση να προσφέρουν κι αυτοί με τη σειρά τους στον σκοπό και το έργο της ομάδας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: