Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ / ΛΑΣΚΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΥΤΩΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΧΡΩΜΑ -ΕΝΤΑΣΗ-ΦΩΣ




ΛΑΣΚΑΡΗ ΕΛΕΝΗ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 21/11/2011
ΩΡΑ 18:30 Μ.Μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 21-11-11 ΕΩΣ 02-12-2011



Φυτώριο Νέων Καλλιτεχνών
Με την έκθεση της Ελένης Λάσκαρη ανοίγει ένας κύκλος εκθέσεων με τον τίτλο «Φυτώριο Νέων Καλλιτεχνών», που αφορά σε σπουδαστές των Εικαστικών Τμημάτων, που καταφέρνουν να κατακτήσουν προσωπικό ύφος τέτοιο, ώστε, να είναι σε θέση να παρουσιάσουν μία προσωπική, ολοκληρωμένη και σύγχρονη εικαστική πρόταση. Οι εκθέσεις αυτές, αποτελούν άλλωστε, και το επιστέγασμα του εκπαιδευτικού μας έργου. Με χαρά, λοιπόν,  παρουσιάζουμε τη δουλειά  της μαθήτριάς μας  Ελένης Λάσκαρη, που επαληθεύει, άλλωστε, και το έργο της καθηγήτριάς της Χριστίνας Μπουκούρ.





Το ύφος της Ελένης Λάσκαρη προσδιορίζουν το νατουραλιστικό σχέδιο, η αδρή πινελιά και το δυνατό χρώμα. Στην έκθεση παρακολουθούμε τρία διαδοχικά στάδια εξέλιξης αυτού του ύφους. Σ΄ένα πρώτο «ήσυχο» στάδιο τα τρία στοιχεία δημιουργούν ένα ήρεμο κλίμα, για να εξελιχθούν σε ένα  «δυναμικό» δεύτερο στάδιο, με έντονη κίνηση και να  καταλήξουν σ΄ένα τρίτο στάδιο, όπου και  το σχέδιο απελευθερώνεται σε πιο αφηρημένες φόρμες.

Αγγελική Κουρμουλάκη
Προϊσταμένη Εικαστικών Σπουδών ΠΚΘ

Bιογραφικό
ΕΛΕΝΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Η Ελένη Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ανέπτυξε επιχειρηματική δράση διατηρώντας εμπορικό κατάστημα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής  για  6 χρόνια  στη ΧΑΝΘ και στη συνέχεια  εντάχθηκε στο τμήμα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, όπου και φοιτά τα τελευταία 4 χρόνια με  καθηγήτρια  τη 
 Χριστίνα Μπουκούρ.

Σημείωμα του καλλιτέχνη
Όταν ξεκίνησα πριν από χρόνια να ανακατεύω τα χρώματα και να τα μεταφέρω στον καμβά, ένιωσα τη μαγεία της ζωγραφικής. Άρχισα σταδιακά, να κατανοώ  και τη δύναμη της Τέχνης γενικότερα. Τη δύναμη που έχουν τα έργα τέχνης να εξελίσσονται και να μεταμορφώνονται παράλληλα με το δημιουργό τους. Τη δύναμη να επηρεάζουν το θεατή που στέκεται μπροστά τους, προκαλώντας σκέψεις και συναισθήματα. Η ζωγραφική έγινε κομμάτι της ζωής μου και καταγράφει από τότε την προσωπική μου πορεία.
Εξαρχής συνειδητοποίησα, ότι η τέχνη της ζωγραφικής απαιτεί βαθιά μελέτη και πολλές γνώσεις. Με την ενθάρρυνση της καθηγήτριάς μου Χριστίνας Μπουκούρ εντάχθηκα στο τμήμα της στο Π.Κ.Θ. και με την αφοσίωσή της διδάχθηκα ποικίλες τεχνικές και τεχνοτροπίες. Ανακάλυψα, έτσι, τα στοιχεία αυτά που με εκφράζουν περισσότερο, ώστε να διαμορφώσω ένα πιο προσωπικό ύφος. Το αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η παρουσίαση αυτής της έκθεσης. Τιτλοφορώ την έκθεσή μου «χρώμα –ένταση - φως», γιατί αυτό που μ΄ ενδιέφερε  να αποδώσω, ήταν τα έντονα  χρώματα  που ζωντανεύει το δυνατό φως.
Με σεμνότητα παρουσιάζω έργα μου της τελευταίας περιόδου και με ενδιαφέρον θα δεχτώ την κριτική σας.
Ελένη Λάσκαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: