Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΧ, ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ.".. / ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/03/2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΑΧ, ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΔΕ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ
Η κ. ΜΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
(ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α.Π.Θ)

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
 Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ


ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΟΥΚΑ

ΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ  (ΚΑΒΑΛΙ)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΚΛΑΡΙΝΟ)
ΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ  (ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ)
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (ΝΤΑΟΥΛΙ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ανατολική Θράκη, γύρω στα 1887. Ο Σταμάτης, οκτώ χρονών παιδί, αντικρίζει για πρώτη φορά την περίπου συνομήλική του Θεανώ, τη μικρή μυλωνού από τις Σοφίδες με την αλευρωμένη θρακιώτικη βράκα και τις μακριές κοτσίδες. Από τότε εκδηλώθηκε η αγάπη του για τους νερόμυλους και τη Θεανώ.
«…Ποια γυναίκα ήθελε να παντρευτεί, το γνώριζε ήδη από τα παιδικά του χρόνια. Η Θεανώ, η εγγονή του γέρο-Θοδωράκη, είχε στοιχειώσει μέσα του. Παρά τα χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία φορά που τη συνάντησε στο μύλο του παππού της, όχι μόνο δεν κατάφερε να την ξεχάσει, αλλά όσο περνούσε ο καιρός η λαχτάρα του για ‘κείνη μεγάλωνε, και θέριευε, κι έπαιρνε διαστάσεις ενός γίγαντα που απειλούσε να τον συντρίψει…»
Μαζί θα ζήσουν ένα μεγάλο έρωτα, θα δημιουργήσουν μια πολυμελή οικογένεια, θα περάσουν όμορφα χρόνια, αλλά και χρόνια χαραγμένα από οδυνηρές εμπειρίες, διωγμούς, προσφυγιές, απογοητεύσεις, διαψεύσεις, απώλειες και πόνο.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα γραμμένο με έμπνευση και φαντασία, που διαδραματίζεται στη Θράκη στο τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και παράλληλα με τη ζωή των ηρώων, σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή.
Μια δυνατή ιστορία έρωτα και επιβίωσης που έρχεται να μας θυμίσει την ιστορία των προγόνων μας.

Μαργαριτόπουλος, Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μαργαριτόπουλος γεννήθηκε το 1941 στον Βαπτιστή Κιλκίς. Σπούδασε γεωπονία στο Πανεπιστήμιο Hohenheim της τότε Δυτικής Γερμανίας. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Ένα πηλίκιο άγριες φράουλες" (2001), "Οι τελευταίοι της μεγάλης τρέλας" (2003) και "Ακρόπολις εξπρές" (2004).

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ-ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: