Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "PEOPLE" SMART CITIES/ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Ε.Ε.Θ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"PEOPLE"
 SMART CITIES
ΨΗΦΙΑΚΗ ΘΕΡΜΗ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ




ΔΕΥΤΕΡΑ 12/03/2012
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Το έργο PEOPLE αφορά ευφυή οικοσυστήματα πόλεων, και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ε.Ε. και 50% από το Δήμο Θέρμης. Με το πρόγραμμα αυτό, αναπτύσσονται από την ερευνητική ομάδα URENIO της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ μια σειρά από εφαρμογές ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός τοπικού οικοσυστήματος ανάπτυξης, βασισμένων στις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι ψηφιακές εφαρμογές είναι πέντε: (1) ψηφιακό εμπορικό κέντρο Θέρμης, (2) Εικονική Περιήγηση / Προβολή – Τουρισμός, (3) Εύρεση Χώρων και Θέσεων Στάθμευσης, (4) Παρακολούθηση Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, (5) Αιτήματα Πολιτών – “Φτιάχνω την Πόλη μου” και θα λειτουργούν μέσα από το επίσημο site του Δήμου. Θα είναι διαθέσιμες τόσο μέσω υπολογιστή, όσο και μέσω κινητού τηλεφώνου.
Μια από τις βασικές αρχές του προγράμματος είναι η συν-διαμόρφωση των υπηρεσιών αυτών από όλους τους ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Δήμο Θέρμης (πολίτες, επιχειρηματίες, επισκέπτες). Γι΄ αυτό σταδιακά καλούνται όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το δήμο να προσφέρουν την γνώμη τους σχετικά με τις υπηρεσίες μέσω του σχετικού ερωτηματολογίου.



Την Δευτέρα , 12Μαρτίου 2012 έγινε  στο χώρο       της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης      η πρώτη    ανοιχτή παρουσίαση των εφαρμογών από την ερευνητική ομάδα URENIO προ τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών – Εμπόρων Δ. Θέρμης, και κλήθηκαν οι επιχειρηματίες να εκφράσουν τη γνώμη τους και να συμπληρώσουν το παραπάνω ερωτηματολόγιο. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις ενημέρωσης.
Η παρουσίαση έγινε από τους ερευνητές: Κακδέρη Χ. (Οικονομολόγος), Λ. Μακρή (Πληροφορικός), Π. Τσαρχόπουλο (Πληροφορικός) και Μ. Αγγελίδου (Πολεοδόμος).

Χρήσιμα links:
Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υπηρεσίες: https://www.surveymonkey.com/s/peopleproject
Ενημερωθείτε περεταίρω σχετικά με τις υπηρεσίες:
 http://www.urenio.org/peopleproject/.
Τακτική Πληροφόρηση σχετικά με το PEOPLE:
κάτω από την ενότητα ¨Ευρωπαϊκά Προγράμματα¨
Ερευνητική ομάδα URENIO:

c by chris/sax

Δεν υπάρχουν σχόλια: