Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η "ΤΖΙΤΖΙΜΙΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ" ¨ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
Η  «ΤΖΙΤΖΙΜΙΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ» «ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ»

ΤΗΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τρείς ώρες περιπλάνησης,δράσης,γέλιου,ρόλων και παιγχνιδιού μεσα από τις ιστορίες των βιβλίων

 ΤΖΙΤΖΙΜΙΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ» & «ΠΕΡΠΑΤΩ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ»

της

 ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ








Μεγάλες εκπλήξεις περίμεναν  τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ.Στέλλα Μιχαηλίδου κατά την επίσκεψη της στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης.Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, οι μικροί μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Δ.Σ Θέρμης παρουσίασαν  μέσα από δρώμενα που είχαν ετοιμάσει  μαζί με τους εκπαιδευτικούς της τάξης τους  το  βιβλίο «Περπατώ εις στο Δάσος».Η ίδια η συγγραφέας ενθουσιασμένη από τη δουλειά των παιδιών ξεδίπλωσε το σκηνοθετικό  της ταλέντο και  δίνοντας  ενεργούς ρόλους  στα παιδιά τα περπάτησε μέσα στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού της σε μονοπάτια έκφρασης και δράσης γίνοντας και η ίδια ένα παιδί ανάμεσα τους.







ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Γ' ΤΑΞΗΣ 1ου Δ.Σ ΘΕΡΜΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ
ΚΡΙΚΕΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ

























































 
 
 
 
 
 


 

 

 
 
 
 

 
  


Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δ’  τάξης του 1ου Δ.Σ Θέρμης που μέσα από το βασίλειο των μυρμηγκιών συνομίλησαν με  τη συγγραφέα για τη ΤΖΙΤΖΙΜΙΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ και το πώς ένα βιβλίο μπορεί να γίνει θεατρικό έργο για παιδιά .

Τα παιδιά έστησαν τη μικρή τους σκηνή και ανέπτυξαν τους δικούς τους ρόλους  δίνοντας μαζί με τη συγγραφεα την δική τους  μίνι παράσταση.

Ένα μεγάλο μπράβο σ΄όλους τους μικρούς φίλους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου γιατί απέδειξαν  ότι στη σημερινή εποχή της μιζέριας και της κρίσης υπάρχει ελπίδα και όρεξη για δημιουργία.





ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Δ΄ΤΑΞΗΣ 1ου Δ.Σ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ









































 


 

 
 
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
Στέλλα Μιχαηλίδου, χορογράφος - ηθοποιός
Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Α.Π.Θ. και της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού, σεμινάρια Physical Theatre, Butoh, Contact Improvisation και Feldenkrais στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με εναλλακτικές μορφές άσκησης όπως Pilates, ολιστική γυμναστική και Yoga.

Γράφει και σκηνοθετεί κυρίως έργα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει Κινησιολογία και στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 1999. Έχει διδάξει το ίδιο μάθημα στην στην Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε και σε πλήθος σεμιναρίων.

Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» από το 1989, καθώς και με το Κ.Θ.Β.Ε. και με Δημοτικά Θέατρα.

Έχει χορογραφήσει κι έχει παίξει σε περισσότερες από τριάντα παραστάσεις.

Έγραψε κείμενα για ραδιοφωνικές εκπομπές, στίχους για θεατρικές παραστάσεις και ιστορίες σε συνεργασία με παιδιά. Ακόμη τρία θεατρικά έργα: Περπατώ εις το δάσος (1992), Το όνειρο του Ρο (1996) και Τζιτζιμιτζιχοτζιριά (2005). που παίχτηκαν από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (Πατρών, Βέροιας) και από πλήθος επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Τα παραπάνω έργα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Επόμενος Σταθμός»

Έχει γράψει επίσης τα έμμετρα παραμύθια: Ιστορίες για μαύρες γάτες (2003, Επόμενος Σταθμός), Ο γάιδαρος ο Μένιος, ο παραχαϊδεμένος (2010, Εν Πλω) και το διπλό βιβλίο: Μικρές ιστορίες για μεγάλους έρωτες/Αστριμάλι – Ροδολάλι (2011, Εν Πλω)

Σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα έργα της:Τζιτζιμιτζιχοτζιριά (2005-2006) και Το όνειρο του Ρο (2007) (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»), το έργο του Α.Αδαμόπουλου: Ο Σιμιγδαλένιος (2009, Κ.Θ.Β.Ε.) και την Ψ Ραψωδία της Ιλιάδας, σε μετάφραση του Δ. N. Μαρωνίτη (Εθνικό Θέατρο, 2011).

 
 Η ΤΖΙΤΖΙΜΙΤΖΙΧΟΤΖΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ  ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ :ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΕΣ:ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: