Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ¨ΤΑΞΙΔΙ" ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
 
Δύο σημαντικά για το Πολιτιστικό μας Κέντρο εικαστικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα αυτήν την περίοδο σε αίθουσες της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο ανεξάρτητες εκθέσεις ζωγραφικής από δύο παλιούς μαθητές του Πολιτιστικού Κέντρου.
 
 
Η πρώτη έκθεση της Δέσποινας Τιαλιού, παρουσιάζεται στη Γκαλερί Ρω, στην οδό Ρωμανού 5, με διάρκεια 9-18/5/2014 και με τίτλο ¨το ταξίδι μου¨. Η Δέσποινα Τοαλιού, μαθήτευσε επί σειρά ετών στο εργαστήριο της Νέας Ραιδεστού κοντά στην Ελευθερία Ζαχαριάδου. Η δουλειά της , όπως λέει και ο τίτλος της έκθεσης, είναι ένα ταξίδι σε διάφορους τόπους και γοητευτικές εικόνες από τη φύση και την καθημερινότητα , αν και μας δίνει την αίσθηση ότι αναφέρεται και στο προσωπικό της ταξίδι στην τέχνη, μέσα από την παρατήρηση, τη σπουδή στο νατουραλισμό και τον πειραματισμό.










Η δεύτερη έκθεση, του Βασίλη Νικόλτση, παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Art Core, Μακεδονικής Αμύνης 5, επίσης από τις 9 ως τις 18 Μαΐου με τίτλο childhood Heroes of imagination. Ο Βασίλης Νικόλτσης, τελειόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων, καταθέτει ένα πλούσιο εσωτερικό υλικό από συμβολικές εικόνες, με στοιχεία από κόμικς και παραμυθένιους κόσμους, κάνοντας τη δική του σπουδή στο σουρεαλισμό. Ο Βασίλης Νικόλτσης παρακολούθησε το πρόγραμμα των εικαστικών στο εργαστήριο του Νέου Ρυσίου ολοκληρώνοντας τους κύκλους των παιδικών και εβηφικών τμημάτων.
 
 
 







 

Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε, όταν βλέπουμε τους μαθητές μας να βαδίζουν στο δρόμο της τέχνης, συνεχίζοντας τη δουλειά που ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο. Ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή δημιουργική συνέχεια!
Αγγελική Κουρμουλάκη
Διεύθυνση Εικαστικών ΠΚΘ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: