Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΡΑΦΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ


 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
 
 
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΡΑΦΗΣ  ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:
 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ-ΜΟΣΧΙΔΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΜΟΔΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΟΝΙΣΤ

 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
 
 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων δημιουργικής ραφής ενδυμάτων που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη_Πινακοθήκη Θέρμης, και έδωσε την δυνατότητα σε  ανέργους κυρίως πολίτες να διδαχθούν δωρεάν τα μυστικά του κόσμου  της τέχνης της Ραπτικής υπο την καθοδήγηση της συντονίστριας του Τμήματος κ.Δέσποινας Δουμανίδου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Δέσποινα  Δουμανίδου -Μοσχίδου Σχεδιάστρια Μόδας-Τεχνολόγος Πατρονίστ  που πρόσφερε εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις πολύτιμες γνώσεις της και εμπειρίες από την πολύχρονη παρουσία της στο χώρο της μόδας, βοηθώντας στην δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση  συνανθρώπων μας στις δύσκολες σημερινές εποχές.

Το τμήμα απευθύνονταν  σε όσους/ες διέθεταν  ελάχιστες γνώσεις ραπτικής.
Από το πρώτο κιόλας μάθημα ο/η μαθητής/τρια μπήκαν σε ένα  μαγικό κόσμο δημιουργίας ενδυμάτων. Γνωρίσαν τις ποιότητες των υφασμάτων και την ιδιαίτερη ραφή τους. Μάθανε  να κόβουν και να ράβουν και  ολοκληρώνοντας τον Α' Κύκλο Μαθημάτων,  μπόρεσαν  να κόψουν και να ράψουν από έτοιμα πατρόν.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου,  δημιούργησαν και το δικό τους πρώτο ρούχο συγκεκριμένα έραψαν το πρώτο τους σακάκι  ένα μοναδικό ρούχο με το πατρόν του, στα δικά τους μέτρα έτοιμο να φορεθεί!.

Ενα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής και styling που απευθύνονταν  σε άτομα με ελάχιστη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο καιτους μύησε κόσμο της ραπτικής και των τεχνικών της. 
 
κ
 
 
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το Σάββατο με την Βάσω, την Νίκη και την Ιουλία, ράψαμε μαξιλαράκια με τα παιδάκια του Χαμόγελου του Παιδιού!!
Υπέροχη εμπειρία να μοιράζεσαι γνώσεις, δεξιότητες.
Αξίζει να το κάνουμε όλοι μας..βοηθάει και εμάς και τα παιδιά!!


 Ύλη του Εργαστηρίου: 
Με ελάχιστα υλικά ραπτικής και με ενθουσιασμό, σε ένα κύκλο 8 συναντήσεων, συνδυάσαμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική. Μάθαμε να δημιουργούμε το δικό μας ρούχο, στα δικά μας μέτρα.
Σε συνθήκες εργαστηρίου και σε επαφή και ενασχόληση με την ραπτομηχανή, κατασκευάσαμε ένα ρούχο και ταξιδέψαμε ταυτόχρονα στον μαγικό κόσμο των υφασμάτων, της μόδας και του styling.
Σε κάθε συνάντηση μας μας δίνονταν σημαντικές και απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και κυρίως κατ’ εξοχήν πρακτικά μαθήματα, με περιεχόμενο:
·         Εισαγωγή στην κοπτική ραπτική και στη λειτουργία της οικιακής ραπτομηχανής.

·         Βασικές ιδιότητες και ποιότητες υφασμάτων. Συναρμολόγηση – πρόβα ρούχου.
·         Εισαγωγή στο πατρόν, το δικό μας πατρόν. Σωματότυπος-σωματομετρία. Πως παίρνουμε σωστά μέτρα.
·         Οι σωστές επιλογές υφασμάτων και υλικών βάσει προσωπικού styling. Φόρμες, γραμμές, χρώματα, συνδυασμοί.
·         Πατρόν, κοπή, ραφή ενδύματος.

         ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

                 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: