Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
Κ.Π. ΒΑΣΙΛΙΚΩΝΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ
 
 
"ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΡΚΑ"


ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ
 

 
 
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
 
 
 
 
Προσκεκλημένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης Κ.Π.Βασιλκών η συγγραφέας-μουσικός Εύα Ιεροπούλου , με οδηγό την ιστορία του βιβλίου της ταξίδεψε  μέσα από την καταπληκτική της μουσικοθεατρική αφήγηση τους μικρούς φίλους της Β΄& Γ΄Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών σε μέρη παραμυθένια.
Εκεί γνώρισαν τους ξεχωριστούς φίλους από το βυθό και μπόρεσαν να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε  αυτό που είμαστε  και την ξεχωριστή προσωπικότητα  του κάθε ατόμου.
 
Το παγκάκι στην άκρη της παραλίας... δε θέλει να είναι παγκάκι.
"Τι αξία έχουν τα παγκάκια;" σκέφτεται. "Ενώ οι βάρκες... Αχ, μακάρι να ήμουν βάρκα!"
Κι ένα βράδυ πηδάει στο νερό, ελπίζοντας να γίνει βάρκα και να οργώσει τα κύματα.
Είναι όμως βαρύ και πάει κατευθείαν στον βυθό. Κι ακριβώς εκεί, στον βυθό της θάλασσας, ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι και τόσο κακό να είναι παγκάκι...
 


 


 

 
 
 

ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το γλωσσολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ, παράλληλα με τις σπουδές βιολοντσέλου και μουσικοπαιδαγωγικών. Σήμερα ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βέροιας διδάσκοντας μουσικοπαιδαγωγικά, γράφοντας και παρουσιάζοντας βιβλία, θεατρικά έργα και τραγούδια για παιδιά. Τον Νοέμβριο του 2008 διακρίθηκε με τον πρώτο έπαινο σε διαγωνισμό συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου, που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εκδώσει τρεις δίσκους με τραγούδια για παιδιά ("Το πράσινο μούσκαρι-ό" - Ου Τόπος 2001, "Τα πως και τα γιατί" - Ου Τόπος.2003, "Ίκαρος Ποντίκαρος" - Το Πειραχτήρι 2009 και είναι μέλος του ντουέτου "Χρώματα" Coo Records 2008. Το 2008 κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός και Μεταίχμιο αντίστοιχα, τα παιδικά της βιβλία "Το μικρό σπίτι της Νίνας" και "Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα". Το 2009 κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Άγκυρα "Ο άλλος μου εαυτός". Τα παρουσιάζει δραματοποιημένα με το συγκρότημα Family Sound Machine σε όλη την Ελλάδα. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε 60 περίπου θεατρικές παραστάσεις στο μικρό θέατρο του ωδείου Φίλιππος Βέροιας και σε άλλους χώρους της πόλης. Την άνοιξη του 2009 κυκλοφόρησε σε δίσκο από το Label "Το Πειραχτήρι", πλαισιωμένο από δημοφιλείς ηθοποιούς και ερμηνευτές το μουσικοθεατρικό παραμύθι "Ο Ίκαρος Ποντίκαρος"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: