Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ"/ ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«ΙΖΑΝΤΟΡΑ ΝΤΑΚ»


"
   


ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ΤΡΙΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017-/ΩΡΑ¨18:00 Μ.Μ.
 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΒΕΤΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΙΑΝΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ /ΣΥΝΘΕΤΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ/ΛΥΡΙΚΗ ΣΟΠΡΑΝΟ
 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Π.Π.ΠΑ.Θ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ

ΤΣΑΜΑΣΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ,ΣΥΝΔΙΚΑ ΕΛΕΝΗ





 
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης τιμώντας όπως κάθε χρόνο τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργανώνει εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Μιχαηλίδου «Ιζαντόρα Ντακ»
Ενός βιβλίου για τη δύναμη του χορού και της τέχνης, την ομορφιά και την αξία της διαφορετικότητας που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μια περιπέτεια αυτογνωσίας και αυτοαποδοχής που θα «ζωντανέψει» με την συνδρομή των τμημάτων χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, την μαγεία της μουσικής και της αφήγησης

 


 
 
Η Ιζαντόρα προσπάθησε κάτι να πει, αλλά οι λέξεις δεν έβγαιναν από το στόμα της. Έγειρε το κεφάλι της μπροστά, τέντωσε τα πόδια, ανοιγόκλεισε τις φτερούγες της και πριν το πάρει είδηση άρχισε να χορεύει. Δίπλωνε το σώμα της, περιστρεφόταν όλο ένταση, ισορροπούσε στο ένα πόδι και ξεδίπλωνε έτσι τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής της"

Μια μικρόσωμη πάπια, που ζει στη Λίμνη των Κύκνων, ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα κι ας είναι η τελευταία στην τάξη. Όταν ο δάσκαλος της ο κύριος Κουντεπιέ την διώχνει από το μάθημα, η Ιζαντόρα περιπλανάται απελπισμένη, μέχρι σιγά-σιγά να πιστέψει στον εαυτό της και ν' ανακαλύψει τον δικό της, μοναδικό χορό. Κύκνοι, πάπιες, γλάροι, κότσυφες και αηδόνια μας αφηγούνται μια τρυφερή και ταυτόχρονα σκληρή περιπέτεια αυτογνωσίας, όπου το μπαλέτο και ο μοντέρνος χορός έχουν την τιμητική τους.




             ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: