Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

"Ζωγραφική με σταγόνες στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ"/#KE2017gr

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ N.ΡΥΣΙΟΥ
 
 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
 &
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
Ε.Β.Ε 2017

"ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ"
Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017
 
"Ζωγραφική με σταγόνες":
 
 
 
 "Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ"
 


 
ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Κ.Π.Ν.ΡΥΣΙΟΥ
 
 
 


ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΘΑΛΕΙΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ,
ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΩ


 
Σήμερα μιλήσαμε για το έργο  και την τεχνοτροπία του Αμερικανού Ζωγράφου Τζάκσον Πόλλοκ, μέσα από τα βιβλία  τέχνης της συλλογής ,  και με την πολύτιμη βοήθεια και τις ειδικές γνώσεις από την εικαστικό  Θεοτοκάτου Θάλεια, μαζί με τα παιδιά δημιουργήσαμε τα δικά μας μοναδικά  έργα  βασισμένοι στην τεχνική του "Ντριπινγκ"


Τζάκσον Πόλλοκ-Ζωγράφος


Ο Τζάκσον Πόλλοκ ήταν Αμερικανός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Αποτελεί έναν από τους μείζονες αλλά και δημοφιλέστερους ζωγράφους της Αμερικής.


Σύζυγος: Λη Κράσνερ (νύμφ. 1945–1956)


 

Η τεχνική ντρίπινγκ


Κατά την τεχνική αυτή ο Πόλλοκ τοποθετούσε στο έδαφος τον καμβά και έσταζε με χαοτικό τρόπο τη μπογιά πάνω του. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ζωγράφου, τα δημιουργήματά του αποκτούσαν φράκταλ δομή και θεωρείται σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθούν από μιμητές, καθώς αντανακλούν την ιδιαίτερη εσωτερική δομή του Πόλλοκ. Ο βαθμός πολυπλοκότητας μάλιστα των έργων του, που εμφανίζουν αυτή την ιδιαίτερη συμμετρία κλίμακας, μετράται με τη φράκταλ διάσταση (κατόπιν επεξεργασίας με υπολογιστή) η οποία αυξάνει συνεχώς από κάθε έργο του στο επόμενο, αντικατοπτρίζοντας την ίδια την εξέλιξη του καλλιτέχνη.
 


ΤΕΤΑΡΤΗ Ο5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

  


 

 

 
 
 
 
   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: