Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΟ Δ.Ε.Β ΣΤΗ 15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
 ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 
&
 ΤΟ Δ.Ε.Β 
ΣΤΗ 
15η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Συμμετοχή στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη συμμετέχει στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (3-6 Μαΐου 2018, ΔΕΘ-HΕLEXPO), έναν από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας. 

Διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τη ΔΕΘ-HELEXPO και το Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών, τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο stand 109 του περιπτέρου 13,
 οι επισκέπτες ενημερώνονται για τη μεταφορά των συλλογών της Εθνικής Βιβλιοθήκης, την πορεία μετεγκατάστασης, την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και τις δράσεις του. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται εργαστήρια με συμμετοχή παιδιών, από βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (Δημοτική Βιβλιοθήκη ΘέρμηςΔημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης, Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι σε συνεργασία με τη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη).

To Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 10.00 έως 15.00, στην Αίθουσα «Νικόλας Γερμανός», στο περίπτερο 8 της HELEXPO, θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα «Οι βιβλιοθήκες φως του κόσμου» που διοργανώνουν το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, συμμετέχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό με θέμα «Ο ρόλος των βιβλιοθηκών ως φάροι πληροφόρησης σε δύσκολες εποχές”. (13.30 έως 14.30).


 




ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ/Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΜΑϊΟΥ 2018 /ΩΡΑ 11:00 -12:30 
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 STAND 109
(EΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ) 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΥΘΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

Στο πλαίσιο των δράσεων του Μαΐου που είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, με οδηγό την μουσική  αφήγηση απο την εθελόντρια συνεργάτιδα   της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης κ.Γκόγκα Μαρία και  σε συνεργασία με τον μουσικό κ.Ποιμενίδη Ιωάννη, προσεγγίζουμε     με την βοήθεια των διαφόρων μουσικών οργάνων την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.
Διοργάνωση:
Ε.Β.Ε/Δ.Ε.Β /ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ /ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ) ΔΗΜΟΥ  ΘΕΡΜΗΣ
ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
ΓΚΟΓΚΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ(ΑΦΗΓΗΣΗ) -ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ (ΒΙΟΛΙ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ Ε' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ :
ΛΕΜΟΝΗ ΟΛΓΑ, ΜΙΧΑΛΑΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΔΕΛΗΚΩΣΤΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Βαγιωνάς Χρήστος         
Προϊστάμενος Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης _Πινακοθήκης Θέρμης.
Υποστήριξη Εκδήλωσης :Ταρακτσή Αντιγόνη



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04 ΜΑϊΟΥ 2018 /ΩΡΑ 18:00 -19:30 
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 STAND 109
 (ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ)

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 
«Ρενέ Μαγκρίτ: Όταν οι λέξεις και οι ιδέες γίνονται ζωγραφική»

Έχουμε θέμα : “Ρενέ Μαγκρίτ: Όταν οι λέξεις και οι ιδέες γίνονται ζωγραφική”             
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη_Πινακοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με τα παιδιά των εικαστικών τμημάτων της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ Δήμου Θέρμης ,παρουσιάζουν μέσα απο ένα βιωματικό εικαστικό εργαστήριο στους επισκέπτες της Δ.Ε.Β.Θ  το έργο του Ρενέ Μαγκρίτ.
Διοργάνωση:
Ε.Β.Ε/Δ.Ε.Β /ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ /ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ) ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ/ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Εμψυχώτρια:Κωνσταντινίδου Εύα-Εκαστικός-Παιδαγωγός

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Βαγιωνάς Χρήστος         
Προϊστάμενος Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης _Πινακοθήκης Θέρμης.
Υποστήριξη Εκδήλωσης :Ταρακτσή Αντιγόνη




Δεν υπάρχουν σχόλια: