Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΤΥΤΩ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"/ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ /ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ"

Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

"Η ΤΥΤΩ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"




ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ











Συγγραφέας: ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
Εκδοτικός οίκος: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Στην  αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Θέρμης την Κυριακή το απόγευμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης "Ο Μέγας Αλέξανδρος", παρουσίασαν σε μικρούς και μεγάλους φίλους το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Μπραστιανού  
"Η ΤΥΤΩ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" 
απο τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Για το βιβλίο μίλησαν οι:  Πρωτ.Γρηγόριος Σταμκόπουλος Αναπ. Καθηγητής ΑΕΑΘ,ο κ Χατζής Αθανάσιος εκπρόσωπος της Ελληνοεκδοτικής  ,το λόγο της  κ. Ρόζη Αγγελάκη (Ιστορικός -Θεωρητικός  Παιδικής Λογοτεχνίας) διάβασε στο κοινό η κ.Περίσογλου Μαρία.
Η ίδια η συγγραφέας μίλησε στο κοινό για τους λόγους και τις ιδιαιτερότητες  και τους χαρακτήρες των προσώπων που επέλεξε ως ήρωες στην ιστορία του βιβλίου της. 






Τέλος την εκδήλωση έκλεισαν με μοναδικό τρόπο  και υπό τους ήχους των παραδοσιακών  τραγουδιών (σκοπών) της  ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, το  παιδικό χορευτικό τμήμα του 
Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης 
"Ο Μέγας Αλέξανδρος"




 Δυο αχώριστες φίλες, η Τυτώ και η Πιπιστρέλα, μόνιμοι φτερωτοί κάτοικοι του Μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, γνωρίζουν τον Πτολεμαίο -τελευταίο απόγονο της Ανθεμουσίας Ίλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και την ιστορία των προγόνων του από τον Γέροντα της Μονής, ενώ τη διηγείται στην οικογένεια που φιλοξενούσε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.
Ο Γέροντας, με το παράδειγμά του, τους μαθαίνει πως ο Θεός είναι αγάπη...
Μια αγάπη ελεύθερη, γεμάτη συγχωρητικότητα που, αν προσπαθήσουμε να τη βάλουμε στη ζωή και την καρδιά μας, θα καταφέρουμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από απλοί άνθρωποι.





ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΡΜΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΘΕΡΜΗΣ 
« Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»





























Δεν υπάρχουν σχόλια: