Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η ΣΥΥΓΡΑΦΕΑΣ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ


Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΩΝ




ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΝΙΔΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΑΣΙΛΚΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β' ΤΑΞΗΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Β' ΤΑΞΗΣ

ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ

Η Συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σοφία Πανίδου  ,  στον όμορφο  χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικών συνάντησε τους μαθητές της Β΄Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών και μέσα από τα βιβλία της :




 ΖΑΧΡΑ & ΝΙΚΟΛΑΣ /ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

&




 ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ /ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΡΦΗΣ, 

ανέδειξε  μέσα από ερωτήσεις και βιωματικά εργαστήρια μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της τάξης  σημαντικές αξίες όπως η φιλία, η αγάπη και   η ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν απο την εξαιρετική παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος της φιλίας και  παίρνοντας ως  παράδειγμα  τα ζώα πρωταγωνιστές στο ένα από τα βιβλία της, κατάλαβαν ότι η φιλία είναι κάτι πολύ δυνατό και δεν παίζει ρόλο η δύναμη και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου για να είναι φίλος μας και επίσης ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται να μεγαλώνουν και να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και  την ειρηνική ζωή μεγαλώνοντας φυσιολογικά.











Πανίδου Σοφία

Η Σοφία Πανίδου σπούδασε στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με αντικείμενο τις Επιστήμες της Αγωγής και κατεύθυνση «Δημιουργική γραφή και εκδοτική παραγωγή για το παιδί». Έχει πάρει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τη γλώσσα και τη λογοτεχνία. Γράφει στίχους και βιβλία για παιδιά.


Ζει στη Θεσσαλονίκη και υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση.






















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: