Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ← στη βιβλιοθήκη ="Καινούριος φίλος στη βιβλιοθήκη":ΤΡΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

                                                      ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ-ΔΕΠΠΑΘ

                               ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ/ΕΒΕ

ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ← στη βιβλιοθήκη

30 Σεπτεμβρίου 2020 -30 Νοεμβρίου 2020

 

                           

3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  

"Καινούριος φίλος στη βιβλιοθήκη"

         ΤΡΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Δ2 ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ,




ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ 

ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΤΑΡΑΚΤΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΡΑΝΙΑ,ΚΡΙΚΕΛΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ 



“Πόσο μεγαλύτερη σημασία έχει το μέλλον από το παρόν όταν περιστοιχίζεται

 κανείς από παιδιά.”

 

Κάρολος Δαρβίνος


 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με την  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παραμένοντας  σταθερή  στον στόχο που έχει θέσει για το 2020, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει  μικρούς και μεγάλους από όλες τις βιβλιοθήκες μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών να Αλλάξουν Σελίδα σε θέματα όπως η φτώχεια, η πείνα, η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα, η ενέργεια, η ανάπτυξη, το κλίμα, η ειρήνη, η δικαιοσύνη. Προσκαλεί τα παιδιά να επιστρέψουν στον φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης και τηρώντας όλα τα ειδικά μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις ώστε να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να συναισθανθούν, να σκεφτούν, να διαβάσουν και να αντιληφθούν τον ρόλο και την ευθύνη του καθενός μας για ένα βιώσιμο μέλλον.Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μαθαίνει, να προστατεύεται από τη βία και την εκμετάλλευση, να ζει σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον,να έχει μια δίκαιη ευκαιρία στη ζωή. 


Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μαθαίνει, να προστατεύεται από τη βία και την εκμετάλλευση, να ζει σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον,να έχει μια δίκαιη ευκαιρία στη ζωή. 


 3η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020  



Ας γίνει το βιβλίο το μέσο που θα θέσουμε νέους στόχους για τη ζωή μας και τον κόσμο μας!

Όπως προαναφέραμε και παραπάνω, στόχος μας είναι μέσα από ασφαλή υγειονομικά πρότυπα, να επιστρέψουμε στο φυσικό χώρο του βιβλίου ...τις Βιβλιοθήκες. Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία μας ανάγκασαν και  την τρίτη συνάντηση με τα παιδιά να την πραγματοποιήσουμε στο δικό τους χώρο στην αίθουσα του σχολείου τους.

Στα τόσα χρόνια δημιουργικής αλληλεπίδρασης  με τις σχολικές μονάδες η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θέρμης έχει καταφέρει με το προσωπικό της και  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ,να λειτουργούν  δημιουργικά και εξ αποστάσεως  μεταδίδοντας  μέσα από τα βιβλία και με τον καλύτερο τρόπο στα παιδιά την φιλία και την αποδοχή της διαφορετικότητας σε χρώμα,γλώσσα και θρησκεία 

Στην τρίτη και τελευταία μας συνάντηση :

Έγινε δραματοποίηση των βιβλίων.

Δημιουργήσαμε "παγωμένες" εικόνες με χρώματα για να δείξουμε τη διαφορετικότητα.

Τα παιδιά διηγήθηκαν τις ιστορίες και έγινε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.Έγινε παρουσίαση των εικόνων των βιβλίων και έβαλαν τίτλους.Τραγούδησαν τα τραγούδια "Αν όλα τα παιδιά της γης"

και το "Διαφορετικοί"."Έπαιξαν" με την έκφραση "Ο καινούργιος μου φίλος" που την έφεραν τα παιδιά σε πολλές γλώσσες, που έχουν σχέση με την καταγωγή των γονιών τους.

Φωτογραφήθηκαν και χάρηκαν πολύ που σε τόσο δύσκολους καιρούς η Δημοτική Βιβλιοθήκη τα έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν "καινούργιους φίλους. "

                                                                             
























Δεν υπάρχουν σχόλια: